Районната прокуратура в Пловдив повдигна четири обвинения на 32-годишен мъж,

...
Районната прокуратура в Пловдив повдигна четири обвинения на 32-годишен мъж,
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения на мъж, потрошил църква и хвърлял тухли по свещеник

Районната прокуратура в Пловдив повдигна четири обвинявания на 32-годишен мъж, потрошил прозореца на черква и хвърлял тухли по духовник и пристигналите на мястото служители на реда.

Мъжът е притеглен към наказателна отговорност за повреждането на храм " Св. оракул Илия " за причиняване на лека телесна щета на полицейски чиновник, за непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и за това, че попречил на жители свободно да правят религиозните си обреди. Инцидентът е станал през вчерашния ден в храма, който се намира в квартал " Столипиново ", по време на утринна литургия.

Мъжът почнал да се държи нападателно и прекъснал службата. Свещеникът го извел на открито и заключил църквата, с цел да защищити вярващите. Агресивният мъж обаче хвърлил тухла през един от прозорците. След задействането на паник бутон пристигнали служителите на реда, само че мъжът почнал да ги наскърбява и траял да хвърля тухли и по тях. Оказал опозиция при задържането и ранил един от униформените.

Задържан е след намесата на в допълнение полицейско подкрепление.

Мъжът имал здравословен проблем, обвързван с осъществена преди интервенция. Отведен е в болница, където му е оказана лекарска помощ и е настанен за лекуване. Заради привличането му като обвинен и задържането му за 72 часа е обезпечена непрекъсната защита.

Българска национална телевизия Пловдив


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР