Днес от Антикорупционния фонд /АКФ/ са изпратили писмо до председателите

...
Днес от Антикорупционния фонд /АКФ/ са изпратили писмо до председателите
Коментари Харесай

АКФ призовава: Да се създаде парламентарна комисия, която да провери дейността на групата на Мартин Божанов

Днес от Антикорупционния фонд /АКФ/ са изпратили писмо до ръководителите на парламентарните групи в 49-то Народно заседание. В него написа:

„ Уважаеми народни представители,

През последните няколко дни бяха изнесени следващи данни и обстоятелства за проведени групи за въздействие в правораздаването, свързани с активността на Мартин Божанов с прякор Нотариуса. От изнесеното става явно, че подозренията за чадър над активността му от страна на институции са повече от основателни и имат потребност от изцяло и детайлно изясняване.

Като гражданска организация с опит в региона на антикорупционните следствия и мониторинг на работата на антикорупционните институции виждаме риск от следващото неприемливо занемаряване на казуса посредством официално, незадълбочено и изборно следствие от лица, които евентуално са забъркани косвено или непосредствено в тези схеми на въздействие.

Поради това считаме за неотложно образуването на парламентарна комисия за инспекция на обстоятелствата и събитията към активността на групата на Мартин Божанов – Нотариуса. Една такава комисия, в случай че бъде ръководена обективно и умело, може да способства доста за осветление на нерегламентирано въздействие в правосъдната система, както и да предотврати прикриването на следващите закононарушения против правораздаването и да има възстановителен резултат върху цялата система. “

Припомняме, че на 31 януари вечерта в столичния квартал „ Горна баня “ бе, който стана обществено прочут за първи път през 2021 от първия епизод от следствието на. Разследването включваше разкази на очевидци и записи на секрети диалози с лица с неофициално въздействие в правосъдната система, един от който беше Божанов.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР