Днес от 19 часа в криптата на храма Свети Александър

...
Днес от 19 часа в криптата на храма Свети Александър
Коментари Харесай

Концерт на православни песнопения събра десетки в София


Днес от 19 часа в криптата на храма „ Свети Александър Невски “ в София се проведе 3-тия заключителни концерт от цикъла концерт – лектории по план „ Хоровата църковнославянска музика в столицата – завещание и актуалност “.

Проектът се реализира с поддръжката на стратегия „ Култура “ на Столичната община. Реализира се с поддръжката на фондация „ Радост “ при храма „ Покров Богородичен “.
-->
Участие взеха църковният хор „ Покров на пресвета Богородица “ и столичните училищен хорове на НГДЕК „ Константин Кирил Философ “ и НМУ „ Любомир Пипков “

„ За публиката забавно ще бъде, тъй като ще чуе освен прелестни осъществявания, мостри от нашето музикално завещание, само че и ще се срещнат с доста забавна фактология, обвързвана с развиването на църковнославянската хорова активност. Ще приказваме за нашите бележити композитори, с известни или по-малко известни обстоятелства за тях. И още нещо забавно – към нас се причислиха и два училищен хора “, сподели дни преди концерта Димитър Митев, който е част от хора при храма „ Покров Богородичен “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР