Днес Окръжен съд- Пловдив постанови ефективна присъда от девет години

...
Днес Окръжен съд- Пловдив постанови ефективна присъда от девет години
Коментари Харесай

Украински шофьор на влекач ще лежи девет години в затвора за катастрофа с три жертви

Днес Окръжен съд- Пловдив постанови ефикасна присъда от девет години при първичен общ режим на украинския жител Станислав Пислар поради злополука, в която починаха млад мъж и бременна жена. Пислар бе приет за отговорен в това, че на 28 май тази година на автомагистрала " Тракия " покрай Пловдив е нарушил като лидер на товарен автомобил влекач с ремарке разпоредбите за придвижване и по несъобразителност е предизвикал гибелта на двамата. Тестът за опиати на лидера е посочил съществуване на тетрахидроканабинол- марихуана. Съдът лиши Пислар и от правото да ръководи автомобил в продължение на 10 години.
До съдбовния случай се стига, откакто лидерът не е следил деликатно пътната конюнктура пред себе си и се е разсеял, одобри съдът. Тогава по автомагистралата е имало ремонтни действия, обозначени със съответната сигнализация. Максимално допустимата скорост в сектора е била 90 км/ч и придвижването е било насочвано в лявата лента. Преди сектора в дясната лента е било паркирано ремарке с мигаща светлинна сигнализация, само че подсъдимият не е съобразил държанието си с напътствията и и не насочил навреме автомобила в лявата лента. Не понижил и скоростта и блъснал ремаркето със светлинната сигнализация, след което внезапно завил наляво, изгубил надзор върху автомобила и разрушил защитната мантинела.
Следва удар с автомобила на потърпевшите, които са се движели със 123 км/ч и са починали на място. Жертвите на процедура са три, тъй като дамата е била в напреднала бременност.
Присъдата предстои на митинг и обжалване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР