Днес официално приключи провелата се дистанционно от 07 до 10

...
Днес официално приключи провелата се дистанционно от 07 до 10
Коментари Харесай

Второ място за България на Балканиадата по математика

Днес публично завърши провелата се отдалечено от 07 до 10 септември, 38-ма Балканска олимпиада по математика. Виртуален хазаин този път бе Кипър, а нашите олимпийци се състезаваха на място в  Националния център за повишение квалификацията на педагогическите експерти към МОН в гр. Банкя.

В Балканиадата участваха 11 страни от Полуострова, както и още 7 страни посетители.

“Самият спортен ден бе 08 септември, като се решаваха 4 задания, оценени на по 10 точки в границите на 4 часа и половина, а координациите по задания се организираха на 09 септември. ”, споделя ръководителят доцент Харизанов.

България обичайно се показва ужасно, като тази година още веднъж всеки участник си “тръгва ” с орден!

За втора поредна година страната ни се подрежда на трето място в отборното класиране. Ето и състава на националния тим и неговите оценки както следва:

- Борислав Кирилов, 11 клас, ПЧМГ София - златен орден и безусловно първо място.

- Илияс Башир Номан, 10 клас, СМГ - сребърен орден.

- Стефан Хаджистойков, 12 клас, СМГ - сребърен орден.

- Ангел Райчев, 11 клас, 125 СУ София - бронзов орден.

- Любен Балтаджиев, 12 клас, ПМГ Хасково - бронзов орден.

- Къонг До, 12 клас, СМГ - бронзов орден.

Ръководители на тима бяха доктор Стефан Герджиков (ФМИ на СУ „ Св. Климент Охридски “), зам.-ръководител - доцент Станислав Харизанов (ИИКТ и ИМИ – БАН).

Напомняме, че националите ни (с изключение на Ангел и Любен) участваха и на виртуалната Международна олимпиада по математика по-рано това лято. Тогава българските състезатели още веднъж се показаха почтено и прибавиха 6 медала (1 златен, 3 сребърни и 2 бронзови медала, както и 2 почетни грамоти) към сбирката от оценки за България на най-старото и най-голямо природоматематическо съревнование.

През юли се организира и онлайн Младежката балканиада по математика за възпитаници от по-долната възрастова група. Тогава националите ни завоюваха 1 златен, 2 сребърни и 3 бронзови оценки, което изведе България на второ място в отборното класиране.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР