Днес официално откриваме летния туристически сезон, макар и навън никак

...
Днес официално откриваме летния туристически сезон, макар и навън никак
Коментари Харесай

Летният туристически сезон стартира днес: Цените с над 25% нагоре! Бирата – скъпа, сянката – солена

Днес публично откриваме летния туристически сезон, въпреки и на открито по никакъв начин да не наподобява като за море и отмора. В унисон с неприятното време, всеки ден осъмваме с нови и нови по-високи цени. Още с първата крачка на линията вършат усещане цените на плажните такъми. Цените на чадъри и шезлонги са се запазили, както през предходната година. Проверката демонстрира, че цените на север доближават до 10 лева, а на някои места – даже повече, заяви Нова телевизия.

„В момента имаме 25 спасители. На 10 поста са ситуирани, като на всеки пост има по двама. Съответно има и сменници. През сезона от 1-ви юли, ще бъдат разкрити още 5 поста“, увери старши избавител Георги Есов.

Какви са цените в крайбрежните заведения за хранене?

„Спрямо предходната година приблизително нарастването на цените варира от 10 до 15%. Говоря за цени в меню. Суровините, доставките и всичко друго, с което работим, съпоставено с предходната година, цените им са скочили с над 20-25%“, не крие Снежана Бойкова, която е шеф на крайбрежно заведение. В нейния ресторант бирата и цацата ни костват общо 12 лева и още веднъж имаме шанс, тъй като има места по родното Черноморие, на които тази класическа композиция излиза много по-солено.

„Гледаме най-малко първоначално, до момента в който не сме в деен сезон, да не подвигаме цените до степен, в която да отблъснем клиентите, защото ние не сме от година-две. Във Варна хората ни познават, имаме си непрекъснати клиенти. Държим и на качество, и на цена“, декларира шефката на заведението.

Поскъпване има и при нощувките. В „Златни пясъци“ цените са с 20% нагоре. Станислав Стоянов е заместник-председател на Съюза на хотелиерите в Златни пясъци. Той споделя, че напоследък разноските на хотелиерите са се вдигнали стремглаво. От сектора обаче споделят, че нарастването на цените, най-малко на този стадий, не въздейства на търсенето.

„Това нарастване не стопира туристите, има търсене. Гостите не престават да се записват. Всички са наясно, че разходните елементи не могат да бъдат прескочени. Влизат в ситуацията. Към момента записванията по отношение на същия месец на предходната година са почти едно към едно, с наклонност на леко покачване“, сподели още Стоянов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР