Днес Одрин отваря за посетители прочутият петъчен пазар Улус, който

...
Днес Одрин отваря за посетители прочутият петъчен пазар Улус, който
Коментари Харесай

Одрин отваря петъчния си пазар за след месеци прекъсване

Днес Одрин отваря за гости фамозният петъчен пазар Улус, който бе затворен преди шест месеца поради епидемията от COVID-19.

Пазарът Улус, който се смята за комерсиалната марка на града, преди епидемията всеобщо се посещаваше от българите, които поради поевтиняването на турската лира пазариха всевъзможни артикули. Затварянето на петъчния пазар сковава търговско-икономическото развиване на Одрин и региона в продължение на месеци, написа в. " Марица ".

На фона на подобряването на епидемиологичната конюнктура в Одринска област вследствие на спада в разпространяването на COVID-19 напоследък, по решение на регионалния съвет за хигиена към валийството в Одрин пазарът Улус в петъчните дни ще работи постоянно в границите на програмата за последователно нормализиране.

По данни на турското министерство на опазването на здравето, Одрин е измежду областите, където през последните седмици е регистриран максимален спад в разпространяването на ковид.

Председателят на задругата на търговците на пазара Улус Бюлент Реисоглу уточни, че обръщат особено внимание на епидемиологичните ограничения. " Подготвихме се доста усърдно за осъществяването на епидемиологичните наставления. На входа на пазара са сложени в задоволителни количества дезинфектанти, има разстояние сред сергиите, наложително е носенето на маски. Правим всичко допустимо, тъй че нашите клиенти от България да пазарят умерено и без опасности за здравето, с цел да изискат отново да дойдат. Много ни домъчня за тях. Щастливи сме, че след шест месеца първите български туристи към този момент започнаха да идват в нашия град ", съобщи той.

Българските жители с имунизационен документ за сложени две дози ваксина имат право да посещават свободно Турция без условие за PCR тест.

Властите в Одрин оповестиха предходната седмица, че на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капъкуле ще се вършат антигенни проби на идващите от България туристи по цена 110 турски лири.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР