Днес очаквам сериозно затруднение при придвижването. Апелирам към софиянци за

...
Днес очаквам сериозно затруднение при придвижването. Апелирам към софиянци за
Коментари Харесай

СДВР: Водим преговори с протестиращите да освободят кръстовищата

Днес чакам съществено усложнение при напредването. Апелирам към софиянци за успокоение. Ние би трябвало да поставим оптимални старания, с цел да запазим мира. Нашата тактика е да водим разговор с всеки един. Колегите към този момент пазят самоконтрол, в последна сметка за мен най-съществен е методът. За нас е неприемливо протестиращите да основават правила
Това разгласи на ексклузивен брифинг шефът на Столична дирекция на вътрешните работи ст. комисар Георги Хаджиев.

Малка част от протестиращите са разположили 10 палатки. Затруднения при напредването ще има и по бул. " Цар Освободител, там има към 10 протестиращи. Цяла нощ с сътрудниците сме водили диалози с протестиращите. Към дребните часове постигахме резултати и към 4-5 кръстовища бяха освободени.

Призовавам да бъдем толерантни, основали сме нужната организация, столичани да могат да се придвижват и да стигнат до работните си места. Опитваме се още веднъж да съблюдаваме правата и на протестиращите, и на останалите жители. Имам терзание, че има възможност да се стигне до физически конфликти. Полагаме старания да избегнем подобен сериозен миг. За нас е значимо всички да бъдем толерантни. Никога не изхождаме от позицията на силата.

Търпението ни е голямо, само че въпреки всичко има някакви граници. Разчитам на самоконтрола на сътрудниците и се надявам, че ще запазят хладнокръвие, сподели още Хаджиев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР