Днес областният управител на Монтана Ивайло Антонов бе домакин на

...
Днес областният управител на Монтана Ивайло Антонов бе домакин на
Коментари Харесай

На срещата с министър Богданов: Обсъдиха индуастриалното и икономическото развитие на Монтана /снимки/

Днес регионалният шеф на Монтана Ивайло Антонов бе хазаин на срещата на министъра на стопанската система Богдан Богданов, депутати от 12 МИР, представители на община Монтана и регионална администрация-Монтана.
Темата на срещата бе индустриалното и икономическо развиване в региона.
На срещата се изясниха въпроси, касаещи бъдещи капиталови планове, както и проблемите за тяхното осъществяване - правене на капиталов портал, административен потенциал, фрагменти.
В своето ревю министър Богданов акцентира, че област Монтана, като местонахождение, е облагодетелствана и може да бъде много привлекателна за непознати вложители, тъй като Северозападът е избран с най-голям предел на държавна помощ / финансови ресурси/ – до 60%.
Изграждане на звена от представители на община и регионална администрация, които да бъдат подготвени за разработване на капиталови портали за област Монтана в помощ на възможни вложители, както и представянето им пред обществеността е добра процедура, която би трябвало да се случи в региона.
По въпроса за ремонт на язовир „ Огоста “, Министър Богданов акцентира, че разпределяне на средства за тази активност е приоритет на страната, без значение от желанията на бъдещи вложители в района. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР