Днес облачността ще остане значителна над централните и източни части

...
Днес облачността ще остане значителна над централните и източни части
Коментари Харесай

Валежите спират, градусите се покачват

Днес облачността ще остане забележителна над централните и източни елементи на страната. Ще продължи да превалява дъжд и сняг, само че от запад на изток валежите ще отслабват и стопират, последно - тази вечер в източните региони. Днес оптималните температури ще са от 3 до 9 градуса.
В Дунавската низина ще духа сдържан и краткотрайно мощен вятър от северозапад.
Довечера и през нощта облачността ще се раздира и понижава.
Минималните тамператури на следващия ден ще са много ниски, от към минус 4, 5 градуса в местата, предпазени от вятър в котловините и високите полета до плюс 2, 3 градуса във ветровитите елементи на низините.
През деня облачността ще бъде променлива, а дневните температури по отношение на днешните ще са малко по-високи, от към 5 до 11 градуса.
В сряда минималните температури ще бъдат от към нула до 5 градуса, а дневните от 8 до 14, в южните региони и западната част на Дунавската низина до 15 градуса.
В Тракия и Дунавската низина ще остане прохладно, с до сдържан вятър от запад.
Без основна смяна ще остане времето в четвъртък и петък. Топло за сезона, с минимяални температури от към нула до плюс 6-7 градуса и дневни от 11 до 16, тук-там и до към 17 градуса.
В петък вятърът ще стихне и температурите едва ще се намалят, а тук-там в котловините и към водните басейни ще се образуват мъгли и ниска облачност.
Без основна динамичност на атмосферата ще бъдат и почивните дни. На повече места ще се задържат утринни мъгли и температурите ще се намалят с още 2-3 градуса.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР