Днес нямаше никакви отклонения по време на полета. Девет минути

...
Днес нямаше никакви отклонения по време на полета. Девет минути
Коментари Харесай

УСПЕХ: Пилотираният космически кораб Союз МС-21 с трима руски космонавти излетя към МКС

Днес нямаше никакви отклонения по време на полета. Девет минути след старта  “Союз МС-21 ” се отдели безпроблемно от третата степен на ракетата-носител “Союз-2.1а ” и стартира независимо сплотяване с Международната галактическа станция. Скачването с новия модул “Причал ” на съветския сегмент (първо за него!) е планувано за довечера в 21:05 ч. българско време. Вие можете да гледате живото лъчение по НАСА ТВ, което ще стартира 45 минути по-рано, на този линк: https://www.nasa.gov/multimedia/nasatv/index.html#public 

На борда на “Союз МС-21 ” пътуват трима космонавти – Олег Артемиев, Денис Матвеев и Сергей Корсаков. От тях само Артемиев е деец, като за него това е трета задача. Матвеев и Корсаков са новаци. Всички космонавти са ученици на Московския държавен механически университет “Бауман ”.

Космическият транспортен съд “Союз МС-21 ” има лично име “С. П. Корольов ” в чест на именития конструктор Сергей Корольов, защото през януари отбелязахме 115 година от неговото рождение. Именно той е създал именитата ракета “Р7 ” (Семьорка), с която са изстреляни първият неестествен сателит, кучетата Лайка, Белка и Стрелка, както и първият космонавт Юрий Гагарин.

По подигравка на ориста Сергей Корольов е роден в Житомир, тогава част от Руската империя, през днешния ден в състава на Украйна. Конструкторът е прекарал своето детство в Нижин, наоколо до Чернихив. Той е приключил професионално учебно заведение в Одеса и университет в Киев. Всички тези места през днешния ден биват бомбардирани от руснаците. 

Иначе партньорството сред Съединени американски щати и Русия на МКС към момента оцелява, макар войната. Артемиев, Матвеев и Корсаков ще се причислят към в този момент живеещите на станцията космонавти на Русия Антон Шкаплеров и Пьотр Дубров, към американските астронавти Марк Ванде Хай, Раджа Чари, Томас Маршбърн и Кейла Берън и към немския астронавт Матиас Маурер. 

Екипажът на МКС ще остане в тази настройка до 30-ти март, когато пилотираният галактически транспортен съд “Союз МС-19 ” с Шкаплеров, Дубров и Ванде Хай ще се прибере на Земята. Нито Съединени американски щати, нито Русия плануват американеца Ванде Хай да бъде изместен към американски транспортен съд “Крю Драгън ” и той ще се завърне дружно с съветските си сътрудници на съветски транспортен съд. 

Видеозапис от старта – Youtube връзка

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР