Днес небалансираното хранене може предизвика повече смърт при хората, отколкото

...
Днес небалансираното хранене може предизвика повече смърт при хората, отколкото
Коментари Харесай

Храни и напитки, които са по-вредни от цигарите

Днес небалансираното хранене може провокира повече гибел при хората, в сравнение с самото пушене. Ако на храната и липсват значими хранителни субстанции,  е допустимо да навреди на нашето здраве, в сравнение с да помогне. Но въпреки всичко някои типове храни, които прибавяме към нашата диета, също биха навредили на тялото ни заради по този начин наречените си потребни свойства.

Те включват прясно изцедени сокове, които въздействат по-здравословно, в случай че би трябвало да ги съпоставим с газираните питиета, само че в това време е допустимо да да провокират диабет.  Нека забележим храните и напитките, по-вредни за здравето даже и от цигарите.
Дали е мит, че млякото, хлябът и макароните са ВРЕДНИ?
Що се отнася до здравословното хранене, в случай че сте негови почитатели, евентуално знаете, че има храни, които е целесъобразно да изключит...
Прочети повече
Свежо изцедените плодови сокове

Плодовете са значими за храненето, а плодовият сок е наличен метод да бъдат добавени към ежедневните потребности от витаминни добавки. Въпреки това, в течната си форма плодът губи множеството от своите здравословни частици, като фибри, играещи значимо въздействие за предотвратяването на диабета, сърдечните болести и проблемите с наднормено тегло. Също по този начин, неконтролираното пиянство на плодов сок може да провокира тези здравословни проблеми.

Някои плодове в наличието си имат доста захари, колкото едно кенче с  кола. Препоръчително е да изядете най-малко парче от плод, вместо да пиете сок. Достатъчен е приемът на най-малко един плод, с цел да задоволим своето предпочитание за сладко. За изработката на чаша сок са нужни няколко плода.

Здравословни хранителни блокчета

Въпреки че питателните блокчета съдържат доста хранителни субстанции, някои имат и доста добавена захар. Най-разпространените блокчета съдържат от 15 до 30 г захари на порция. От друга страна, в случай че изберете вярното блокче, те са верният избор с цел да потушите глада и да избегнете преяждането, тъй като съдържат доста значими хранителни субстанции в вярната доза. Идеалното блокче би трябвало да съдържа минимум 3 грама фибри, 5 грама протеин и по-малко от 10 грама захар.
6 храни, които не трябва да ядем за закуска
Не е загадка, че закуската е най-важното хранене за деня, по тази причина тя би трябвало да бъде деликатно селектирана и включваща редица потребни веще...
Прочети повече
Сушито

Самото суши е безвредно. Обаче главния проблем  са съставките и добавките   в него от друго естество. Днес постоянно съдържа майонеза, крема сирене, сосове и други противоречиви артикули, повишаващи питателните стойности на ястието.

Отглеждана риба от разплодник

Този тип риба е богата на Омега-3 мастни здравословни киселини, намаляващи риска от поява на болести на сърцето и инсултни положения. Но тяхното наличие е  според  с какво се храни самата риба. Обикновено рибите, които купуваме от супермаркетите, не са уловени от океана, а от развъдника. В тях освен липсват здравословни хранителни субстанции, само че в наличието си има и химически прибавки, които се употребяват, за по-бързия напредък и развиване на рибата.

Храни без мазнини
Спрете тези храни, в случай че желаете да отслабнете, без да гладувате
Отслабването и поддържането на красива и здрава фигура са все по-трудна задача. А краткотрайните и нездравословните диети имат бързи ре...
Прочети повече
През миналия век диетите без мазнини бяха на мода. Едва тогава диетолозите осъзнаха, че производителите заменяли здравословния вид мазнини с модифицирани захари, с цел да запазят естествения усет на своите артикули. Следователно, вместо да ядете нещо, изглеждащо здравословно за закуска, вие в действителност ядете скрита захарна бомба. Препоръчително е да избирате млечни артикули, със съдържащи се в тях  протеини и мазнини от здравословен вид като изварата и киселото мляко, несъдържащи модифициран тип захар.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР