Днес не само смартфоните, но и всевъзможни други устройства имат

...
Днес не само смартфоните, но и всевъзможни други устройства имат
Коментари Харесай

5 професии, които ще бъдат търсени заради развитието на AI

Днес освен смарт телефоните, само че и всевъзможни други устройства имат разнообразни равнища на изкуствен интелект. AI се употребява необятно в доста области на активност и от експерти, които са в положение да го внедрят, конфигурират вярно и подобрят. Ролята на тези експерти става все по-важна.

Очаква се през идната година 85% от дейностите на отделите по обслужване на клиенти да се управляват от изкуствен интелект, отбелязва Популярна Механика. Ето пет специалности, които в близко бъдеще ще поемат контрола над изкуствения разсъдък:

Създател на чатботове

Неговата работа е да заинтригува потребителя и да го насърчи да предприеме дейности. Създателят на чатботове, които употребяват AI, написа образован текст, поправя машинните преводи, учи чатботовете да проучват наличието, взе участие в създаването на стратегии, които образуват текстове по избрана тематика.

Адвокат

Той е профилиран в интелектуалната благосъстоятелност, в която участва изкуствен интелект. Адвокатът в тази сфера дефинира случаи на нарушение на правата на интелектуална благосъстоятелност и поучава по дискутираната тематика. Като специалист той прави оценка продуктите с изкуствен интелект, занимава се с оформяне на документи и съпровожда активността на компанията.

Инженер-експерт

Проектира и построява експертни системи, т.е. изчислителни системи, способни да вземат решения, сходни на тези на специалистите в избрана област. Той е медиатор сред специалистите и програмистите, структурира познания и програмира интервенции, употребявани в продуктите с експертни системи.

Разработчик на компютърни игри

Това е експерт, който написа програмен код и основава модели на игри в графики – 2D и 3D, създава игри за мобилни устройства, избира средствата за осъществяване на дилемите. Търсен е от компании, които създават компютърни игри, пишат скриптове и основават интерфейси за игри.

Дизайнер на роботи

Той се занимава с създаване и програмиране на роботи в разнообразни области на активност. Проектира системи за ръководство за разнообразни типове роботи посредством всевъзможни интерфейси, включително мозък-компютър, ръководи планове, проектира ИТ решения, управлява комплицирани автоматизирани системи и обезпечава автоматизирано различаване и синтез на тирада.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР