Днес не е Световният ден на Бийтълс, противно на информацията,

...
Днес не е Световният ден на Бийтълс, противно на информацията,
Коментари Харесай

Защо днес не е Световният ден на Бийтълс?

Днес не е Световният ден на Бийтълс, обратно на информацията, която още от сутринта е почнала да циркулира в медийното пространство. На 16 януари през 1957 година порти отваря именитият клуб “Кавърн ” в Ливърпул, откъдето стартира и международната популярност на музикалната четворка четири години по-късно. Но Световният ден на Бийтълс се празнува на 25 юни.
Откъде идва объркването?

Всичко стартира с една подправена вест в обществените мрежи, която плъзва от испаноговорящите страни. Според слуха датата 16 януари е била оповестена от ЮНЕСКО.

isn`t an official UNESCO day. But the Beatles` hometown Liverpool is a site
— UNESCO (@UNESCO)
През 2013 година обаче от самата организация отхвърлят това. Информацията обаче бързо доближава до необятната общност, а меломани означават Световния ден на Бийтълс на 16 януари, без да знаят, че това в действителност е подправена информация.

Днешната дата се свързва и с различен значим миг от историята на британската тайфа. На 16 януари 1964 година парчето “I Want To Hold Your Hand” доближава до първо място в класацията на известното музикално списание “Cashbox”.



Истинският Световен ден на Бийтълс е на 25 юни. Датата съответствува с гостуването на бандата в BBC, където четиримата извършват шлагера “All You Need is Love” през 1964 година Програмата Our World е излъчена пред интернационалната аудитория.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР