Днес най-горещо беше в Сандански. Там метеоролозите са отчели максимална

...
Днес най-горещо беше в Сандански. Там метеоролозите са отчели максимална
Коментари Харесай

Топлото време напълни курортите по Южното Черноморие

Днес най-горещо беше в Сандански. Там метеоролозите са отчели оптималната температура от 40 градуса. Подобни стойности е достигнала жегата в Югозападна и Южна България. По Черноморието оптималните температури бяха сред 29 и 33 градуса

Топлото време изпълни курортите по Южното Черноморие, гостите са най-вече българи, само че има и чужденци. Макар да е още юни, плажовете се изпълниха с туристи, като в разгара на лятото.

Семейство от Самоков е пристигнало в Приморско за 5-дневна отмора. Споделят, че са удовлетворени от изискванията и атмосферата. Посочват, че са пристигнали, с цел да се спасят от жегите в Югозападна България.

Старши спасителят на плаж „ Приморско-Север “ описа, че обстановката е била радикално друга преди няколко дни: „ Не беше доста топло, беше към 18-19 градуса, само че към този момент с повишението на температурата взе да се стопля и към този момент си е добре “.

Напливът към курортите е почнал още през вчерашния ден. Повечето избират да удължат уикенда с ден или два.

„ Семействата с деца търсят хотели „ олинклузив “, защото имат едно обезпечено изхранване, всички питиета, алкохол, безалкохолно, сладолед, изключително за децата “, разяснява туроператорът Владимир Тодоров.

Съветите на лекарите

Лекари поучават при прояви на прегряване, като главоболие, гадене, повръщане да не се самолекуваме. „ Охлаждането би трябвало да стане на тялото, главата последно ще реагира при стоплянето, по този начин и при охлаждането. Не бива да се гмурнем, леден душ да облива главата, а крайниците “, изясни доцент доктор Росен Калпачки, шеф Клиника по нервни заболявания УМБАЛ „ Св. Анна “.

Експертите предлагат още в жегата да се пие айран, вода с разтворени в нея лимони или други плодове.

Облекчават трафика към курортите по Южното Черноморие

Заради натоварения трафик към морските курорти от Агенция „ Пътна инфраструктура “ вкараха краткотрайна организация на придвижване за тежкотоварните коли по Автомагистрала „ Тракия “ в региона на Чирпан.

Тя ще е в действие през днешния ден и в идните два почивни дни. За времето от 13 ч. до 21 ч., в посока от София към Бургас, придвижването на колите над 12 тона се пренасочва по следния маршрут:
От км 125 на Автомагистрала „ Тракия “, на територията на обл. Пловдив, камионите ще бъдат отклонявани по път II-64 и ще не престават по път I-6 (Подбалканския), по път I-5 (Казанлък - Стара Загора) и от там, при км 210, се включват в Автомагистрала „ Тракия “ на територията на Стара Загора.
Сходна организация е направена за същия часови диапазон в неделя, когато ще бъде пренасочвано придвижването на товарните коли, движещи се в посока от Бургас за София, като маршрутът им на придвижване ще бъде същият.

В указаните сектори ще има екипи на Пътна полиция, който ще подкрепят трафика. За придвижването по пренасочените направления товарните коли няма да заплащат спомагателна ТОЛ-такса, прецизират от АПИ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР