Днес НАСА ще направи втори опит за изстрелване на най-мощната

...
Днес НАСА ще направи втори опит за изстрелване на най-мощната
Коментари Харесай

Днес НАСА ще направи втори опит да изстреля Артемис I

Днес НАСА ще направи втори опит за изстрелване на най-мощната си ракета до момента като част от задачата „ Artemis I ” към Луната на фона на удобната прогноза за времето и отстраняването на техническите проблеми, поради които бе отсрочено изстрелването при започване на седмицата, заяви Агенция Франс Прес.

Стартът в събота е плануван за 14:17 часа източноамериканско време (18:17 ч. по Гринуич) от галактически център " Кенеди " и е допустимо да бъде сбъднат в последващите два часа, в случай че се наложи закъснение.

Вероятността за удобно време в този период е 60 %. " Прогнозата наподобява добре " и не се чака да " блокира " старта, увери на конференция Мелъди Ловин, която дава отговор за разбора на метеорологичните прогнози.

От понеделник в НАСА работят по премахване на техническите проблеми, наложили отлагането на изстрелването на новата ракета в последния миг.

Първоначално породи усложнение при охлаждането на един от четирите съществени мотора. Инженерите направиха разбор, който удостовери, че казусът поражда поради развален датчик, сподели на конференция Джон Хъникат, който дава отговор за ракетната стратегия в НАСА. Занапред показанията на този датчик ще бъде подценявани.

Другият проблем бе с приключване на гориво. Открихме от кое място изтича гориво и отстранихме казуса, сподели шефът по изстрелването Чарли Блекуел-Томсън.

Мисия " Артемис 1 " ( " Артемида 1 " ) се насочва на тестов полет без астронавти на борда. Това ще е първи полет за ракетата Ес Ел Ес (SLS), разработвана повече от десетилетие като най-мощната в света до момента.

" Няма гаранции, че ще бъде изстреляна в събота, само че ще опитаме ", сподели Майк Сарафин, който управлява задачата.

Предаването онлайн стартира през днешния ден в 19:15 ч и можете да го гледате през приложеното по-долу видео.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР