Днес над страната ще има разкъсана средна и висока облачност,

...
Днес над страната ще има разкъсана средна и висока облачност,
Коментари Харесай

С какво време идва Великден?

Днес над страната ще има раздрана междинна и висока облачност, по-значителна след обяд, когато на обособени места, основно в планинските региони ще превали слаб дъжд.

Ще духа слаб до сдържан югозападен, в Дунавската низина северозападен вятър.

Дневните температури още малко ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 24° и 29°, по-ниско по северното крайбрежие, в София към 25°.

През нощта против понеделник от североизток с сдържан до мощен вятър ще стартира да нахлува по-студен въздух. В Северна България ще стартират превалявания от дъжд. Атмосферното налягане още ще се намали и ще бъде малко по-ниско от междинното за април.

Какво ще е времето на Велика събота?

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево, след обяд с раздрана междинна и висока облачност. Ще духа слаб до сдържан югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат от 16° по северното крайбрежие до 24° по южното. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще има раздрана облачност, по-значителна след обяд, когато на обособени места ще превали временен дъжд. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра към 17°, на 2000 метра – към 9°.

В началото на новата седмица температурите бързо и сензитивно ще се намалят и през множеството дни до края й ще бъдат по-ниски от нормалните, макар че през втората половина постепенно ще се покачват. Вятърът ще бъде от източната четвърт, в множеството региони по-често сдържан. През първите дни ще има и превалявания, до към 1200 м най-вече от дъжд. На повече места ще са преваляванията в Западна и Южна България.

Подробности за времето може да намерите тук.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР