Днес над България ще е слънчево. След обяд ще има

...
Днес над България ще е слънчево. След обяд ще има
Коментари Харесай

Октомври ни посреща високи температури и слънце

Днес над България ще е слънчево. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че ще е без превалявания. Ще духа слаб, в Дунавската низина до сдържан северозападен вятър. Привечер в Източна България вятърът ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са сред 25° и 30°.

Атмосферното налягане едва ще се увеличи и ще се приближи до междинното за месеца.

 есен pixabay.com
По Черноморието ще е най-вече слънчево. Привечер ще духа до сдържан вятър от изток-югоизток . Максималните температури ще са 24 - 27°. Температурата на морската вода е 21-22°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.

Над планините ще е слънчево , след обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността. Без превалявания. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-северозапад, който по здрач ще се ориентира от юг-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра – към 20°, на 2000 метра – към 13°.
 есен pixabay.com-->
В сряда ще бъде най-вече слънчево и топло за интервала. Вятърът ще е от южна четвърт и оптималните температури още веднъж ще са над 25°, на обособени места ще доближават и до 30°-31°. Минималните ще останат без основна смяна.

В четвъртък в Източна България вятърът ще остане югозападен, ще бъде сдържан и дневните температури там ще са високи. В западната половина от страната вятърът ще се ориентира от северозапад, също ще се усили до сдържан и ще стартира захлаждане. Облачността ще се усилва, след обяд и през нощта против петък тук-там в западните региони ще превали, допустимо е и да прегърми.
 есен pixabay.com
В петък валежи ще има на повече места из цялата страна , в югоизточните региони ще има и гръмотевична активност. Със северозападния вятър, в източните региони вятър от север-североизток, захлаждането ще продължи, ще бъде по-интензивно и по-чувствително; дневните температури няма да надвишават 17°-18°.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР