Днес на официална церемония Стефан Костянев ще получи отличието Почетен

...
Днес на официална церемония Стефан Костянев ще получи отличието Почетен
Коментари Харесай

Орден „Кирил и Методий“ за проф. Костянев

Днес на публична гала Стефан Костянев ще получи оценката Почетен жител на Пловдив

Кабинетът предлага на президента да награди с медал „ Св. Св. Кирил и Методий “ – огърлие проф. Стефан Костянев за неговите изключително значими заслуги за развиването на здравната просвета и образованието.

Член-кореспондент проф. доктор Стефан Костянев, дмн, е два мандата ректор на Медицинския университет в Пловдив.

Научните ползи на проф. Костянев са в региона на функционалната белодробна диагностика, детската респираторна физиология, физиологията и патофизиологията на физическото натоварване и съня. Той е основател на научна школа в региона на функционалната белодробна диагностика. Участвал е интензивно в ръководството на доста научноизследователски, просветителни, инфраструктурни и бизнес насочени планове, финансирани по национални, европейски и интернационалните стратегии.

Под управлението на проф. Костянев са осъществени 27 научни плана, 4 национални стратегии, 7 плана за научна периодика, 7 огромни инфраструктурни плана и 3 огромни просветителни плана с европейско финансиране.

Той е шеф на научноизследователския институт при МУ – Пловдив, който подтиква и подкрепя развиването на научния капацитет в региона на медицината. Благодарение на основаването на института Медицинският университет в Пловдив през 2021 година получи статут на Научноизследователски университет – един от седемте в страната. Проф. Костянев е почитан член на профилирани научни препоръки и организации в страната и в чужбина.

От 2011 до 2019 година проф. Костянев е ректор на МУ – Пловдив. По време на неговото ръководство доста се усилва броят на задграничните студенти в университета, което е самобитна оценка за качеството на образование и за интернационалния му авторитет, както и самопризнание за висшето здравно обучение в страната като цяло.

Днес на публична гала Стефан Костянев ще получи оценката Почетен жител на Пловдив от ръководителя на Общинския съвет Александър Държиков.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР