Днес, на 24 февруари 2024 година, в аудитории № 272

...
Днес, на 24 февруари 2024 година, в аудитории № 272
Коментари Харесай

Проведоха се изпити за районни съдии

Днес, на 24 февруари 2024 година, в аудитории № 272 и № 292 на Софийски университет " Св. Климент Охридски ", се организира п исменият изпит по състезанието за заемане на 40 длъжности " арбитър " в 30 районни съдилища, оповестиха от Висшия правосъден съвет.

В сходство с решение на Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС), оповестеният конкурс притегли огромен интерес, като бяха позволени общо 478 претендента до присъединяване в него.

На писмения изпит участваха 383 от тях, които се приготвят да се изправят пред провокациите на юридическата специалност. В наличието на членовете на конкурсната комисия и на самия кандидатски кръг, беше изтеглен един проблем по гражданско право, един по наказателно право, както и един тест по Право на Европейския съюз в региона на правата на индивида.

Самият писмен изпит започва в 10:37 часа и продълава пет астрономически часа, като се взе поради времето за разпределяне и прочитане на въпросите и теста. Всеки претендент имаше опцията да избере един от двата изтеглени проблема и да показва своите познания и умения.

След приключването на изпита, претендентите, чиято оценка не е по-ниска от доста добър (4,50 ) както на проблема, по този начин и на теста, ще бъдат позволени до устния изпит.

Резултатите от писмения изпит ще бъдат оповестени на общодостъпно място в постройката на Висшия правосъден съве т и на интернет страницата на Висш съдебен съвет в границите на три работни дни след подписването на протокола от комисията.
 Пленумът на Висш съдебен съвет се завръща, само че като юридическо лице
Пленумът на Висш съдебен съвет се завръща, само че като юридическо лице

Депутатите одобриха наново Закона за изменение и допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР