Днес кметът на Ловеч Страцимир Петков ще подпише с министъра

...
Днес кметът на Ловеч Страцимир Петков ще подпише с министъра
Коментари Харесай

Община Ловеч получава финансиране за преобразяването на ж.к. „Здравец“ и други инфраструктурни проекти

Днес кметът на Ловеч Страцимир Петков ще подпише с министъра на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков съглашение за финансиране на плановото предложение „ Реконструкция на ВиК мрежата, главен ремонт на улична мрежа и ландшафтно оформление на зелените площи на ж.к. „ Здравец “ . Този план е измежду подадените на първия стадий за финансиране по капиталовата стратегия за общински планове.

На други планове, към този момент утвърдени за финансиране на финансови разноски за предпочитани обекти от техническата инфраструктура, бяха допълнени параметрите съгласно нови инструкции на Министерството на финансите поради включването в количествено-стойностните сметки на авторския и строителния контрол и по този начин се промени общата им стойност.

Те касаят реорганизация и създаване на вътрешна водопроводна мрежа в с. Александрово , главен ремонт на сектор от улица „ Кубрат “, преустрояване на някогашната казарма в съвременен градски парк, реорганизация на вътрешна водопроводна мрежа на с. Умаревци и реорганизация и рехабилитация, включваща въвеждане на енергоспестяващо осветяване, на ул. „ Баховско шосе “.

Новите планове, подадени за финансиране от Община Ловеч на втория стадий, касаят главен ремонт на улична мрежа – ул. „ Стара планина “ на територията на кв. „ Колю Фичето “ и ж.к. „ Младост “, част от ул. „ Академик Иван Урумов “, ул. 2-79 и подобект ул. „ Ерфурт “ в ж.к. „ Младост “, както и планиране за проучване и главен ремонт на постройките на читалищата с използване на ограничения за енергийна успеваемост в селата Дойренци, Радювене, Славяни и Слатина.

Сред новите е още обект „ Изработване на работен план за Регионална система за ръководство на отпадъците за район Ловеч “ – за дотъкмяване на клетка №2. Общата стойност на финансирането е 32,6 млн. лева .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР