Днес изтича срокът, в който фермерите трябва да докажат, че

...
Днес изтича срокът, в който фермерите трябва да докажат, че
Коментари Харесай

Изтича срокът, в който фермерите доказват, че са продали определена продукция, за да получат субсидии

Днес изтича срокът, в който фермерите би трябвало да потвърдят, че са произвели и продали несъмнено количество продукция, с цел да получат финансово подкрепяне за нея.

Oт Фонд "Земеделие " предизвестяват, че земеделци, които не показват нужните финансови документи, няма да получат дотация.

Градинарите, кандидаствали по схемите за обвързано подкрепяне на плодове и зеленчуци, би трябвало да показват документи, които потвърждават минимални добиви и реализация на създадената продукция. Нужните минимални добиви са разнообразни за другите плодове и зеленчуци, а доказването на продажбата им с фактури е нужно, с цел да се изсветли секторът.

Обвързаното подкрепяне породи и редица кавги през годините, като за 2016-та да вземем за пример трансформира България в производител на тикви №1 в Европа, а площите с тикви набъбнаха с 500%. Причината бяха ниските разноски за произвеждане - три пъти по-малки от дотацията. Така се оказа, че е достъчно да засееш тикви даже без да се грижиш за тях и без да прибираш реколтата от полето, като единствено приемането на дотация гарантираше облагата. След абсурда, тиквите към този момент не се подкрепят. Има сигнали от фермери обаче, че сходна скица се ползва и при други култури.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР