Днес изтича мярката за задържане, която е до 72 часа,

...
Днес изтича мярката за задържане, която е до 72 часа,
Коментари Харесай

Убийството в Гъмзово - за бутилка ракия

Днес изтича мярката за задържане, която е до 72 часа, на тримата малолетни, уличени в убийството на 59-годишния мъж във видинското село Гъмзово. В съда ще бъде поискана постоянна мярка за неотклонение " задържане под стража ", сподели представителят на Окръжната прокуратура във Видин Владислав Влашев. 10-годишният техен съизвършител ще бъде притеглен като очевидец, защото поради възрастта си не носи наказателна отговорност:

" Като данни, първични за причина за осъществяване на закононарушението е корист и приложимост на алкохол. Конкретният мотив за похищението против личността на потърпевшия е зародил скандал по отношение на продаден от потърпевшия алкохол на тримата малолетни. Убийството е осъществено по изключително нечовечен метод, което стимулира прокуратурата да изиска задържане на трите лица, въпреки че са малолетни. "  

Срещу  задържаните към този момент са повдигнати обвинявания за ликвидиране, осъществено с особена свирепост. Те признават виновността си, само че отхвърлят предумисъл. Според аутопсията, уврежданията на 59-годишия мъж са породени от удари, най-вече в региона на главата:

" Техните пояснения, на тримата причинители са, че са употребявали дървени предмети, само че данните, най-малко първичните са, че уврежданията са породени от удари с ръце и крайници, основно в региона на главата. "

Задържаните момчета към този момент са познати на полицията, сподели шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Петър Коцин:

" Известни са с осъществени от тях домови обири в същото обитаемо място, в което живеят. "
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР