Днес изследователски център “Тренд публикува прелюбопитно проучване за нагласите на

...
Днес изследователски център “Тренд публикува прелюбопитно проучване за нагласите на
Коментари Харесай

Тренд: само 14% от българите не вярват, че човек е стъпвал на Луната

Днес проучвателен център “Тренд ” разгласява прелюбопитно изследване за настройките на българите във връзка с вярванията, конспирациите и суеверията.

Според изследването болшинството от българите (58%) са на мнение, че човек е бил на Луната. Едва 14% са уверени, че астронавти в никакъв случай не са стъпвали там. Останалите 28% не могат да преценяват.

Българите са скептици и във връзка с съществуването на извънземни – 29% имат вяра в тях, 58% не имат вяра и единствено 13% не могат да преценяват. Тези, които считат, че хората са открили контакт с извънземни са 19%, а тези, които са на мнение, че извънземните живеят измежду хората са 14%.

Малцинство са вярващите в ХААРП (24%) и Кемтрейлс (25%).

И в случай че във връзка с авиокосмическите конспирации България се показва сносно, не такова е отношението към другите видове суеверия. Огромно болшинство, над 75% от хората имат вяра на Ванга. 60% пък са уверени, че има изкуствено основаване на заболявания за продажба на нови медикаменти. Същевременно вярващите в парадайса и пъкъла са малцинство – 36%.

Какъв е коментарът ми по тематиката? Ще се огранича единствено до авиокосмическите конспирации. Поне в това отношение се веселя, че българите в всеобщия случай сме останали трезвомислещи. Проучването удостоверява моето мнение, че “неверниците ” и интензивно пропагандиращи лунната интрига са малцинство. За страдание това малцинство е извънредно шумно, въпреки и необразовано, изявява се в интернет пространството и по този начин има способността да обърква останалата част от обществото.

Инфо: Тренд

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР