Днес Изпълнителното бюро на БСП проведе среща с Националната аптечна

...
Днес Изпълнителното бюро на БСП проведе среща с Националната аптечна
Коментари Харесай

БСП представи мерки в подкрепа на фармацевтите. Нинова отново захапа ГЕРБ

Днес Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия организира среща с Националната аптечна камара, на която ни срещнаха с техните проблеми. Ето за какво всички наши срещи, дейности и решения ще се базират на това съглашение за съдействие, което бе подписано, написа Novini.bg.

Това съобщи на конференция пред публицисти водачът на БСП Корнелия Нинова.

,,Фармацевтите ни срещнаха с няколко казуса. Първо, те би трябвало да вкарат 4 софтуерни системи. Протестите започнаха, тъй като по неразбираемо какви проекти и на кого, би трябвало да се вкарат четири системи вместо една. Отделно системата на Национална агенция за приходите ги тормози в два сегмента. От една страна от Национална агенция за приходите към този момент ще могат да виждат цялата база данни, т.е. данъчните ще имат достъп до пациентска информация. Вторият сегмент на казуса включва комерсиалната информация на аптеките, която никой не знае по какъв метод ще бъде използвана. Вторият проблем са разноските на аптеките``, уточни още Нинова.

,,Разбира се, проблемите имат решения. Като за начало би трябвало да се удължи срокът за въвеждането на тези ограничения във връзка с верификациите в аптеките, защото те не са почнали още в редица европейски страни като Франция, Англия, Норвегия, Германия... Второ, да се извърши регламентът и разноските да бъдат за сметка не на аптеките, а на производителите на медикаменти. И на трето място, да не се вършат четири разнообразни софтуера, а да се направи единствено един, който да обслужва аптеките``, изясни водачът на социалистите.

Като последваща мярка Нинова уточни, че би трябвало да бъдат въведени единни държавни скъпи както е във Франция, Германия, Гърция и Швеция.

,,Аптечната активност би трябвало да бъде държавна политика, а в България е тъкмо противоположното, тя е превърната в търговия. Трябва и аптечна карта, тъй като аптеките са съсредоточени в огромните градове``, разяснява още Нинова.

,,Изводите са такива, че ръководещите от ГЕРБ сътвориха цялостен безпорядък заради несръчност. Интересното е, че икономисват разноските на производителите на медикаменти, които са едни от най-големите печеливши в света. Ето ви още веднъж поддръжка за олигархията. Ето това вършат сега ръководещите и никаква чуваемост за проблемите на хората. Некадърност и безхаберие за проблемите на хората``, добави още водачът на опозицията.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР