Днес и утре температурите в крайните северни части на страната

...
Днес и утре температурите в крайните северни части на страната
Коментари Харесай

Топ синоптик ни хвърли в ступор, какво ни чака

Днес и на следващия ден температурите в крайните северни елементи на страната ще доближават 22-23 градуса. Най-топло ще бъде в Русе и Сандански. Тези температури са високи, само че от петък се чакат валежи с летен темперамент. В региона на София, Рила и Пирин ще има и зимни гръмотевици. Това е особено за преходния сездон в края на зимата преди пролетта ", съобщи синоптикът Петър Янков пред България Он Еър.

Той посочи, че превалявания в петък през нощта ще има основно в южната половина на страната. А в събота следобед бързо ще се заоблачи и в цялата страна ще има валежи със захлаждане. 
-->
" В петък градусите ще бъдат 15-20, в събота - 10-15. Ще има сензитивно захлаждане. В планините късно следобяд ще превали сняг, новата снежна завивка ще бъде 3-5 см. Този сняг не е подобаващ за феновете на снежните спортове, влажен и тежък е, основава условия за контузии ", предизвести синоптикът.

Янков уточни също, че във вторник и сряда идната седмица още веднъж ще има покачване на температурите, а в четвъртък и петък ни чака ново захлаждане. 

" На 20 март настава астрономическата пролет, само че метеорологичната - с тези над 20 градуса, я изпревари ", сподели още Янков. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР