Днес Европейската комисия публикува предварителните резултати от обществената консултация за

...
Днес Европейската комисия публикува предварителните резултати от обществената консултация за
Коментари Харесай

Как са гласували държавите в ЕС в анкетата за смяната на лятното часово време

Днес Европейската комисия разгласява предварителните резултати от публичната консултация за прекосяването към лятно часово време в Европа.

Тази консултация онлайн, която се организира сред 4 юли и 16 август 2018 година, получи 4,6 милиона отговора от всичките 28 страни членки - най-големият брой отговори, получаван в миналото при социална консултация на Комисията. Съгласно предварителните резултати (вж. приложението), 84 % от далите отговор избират да бъде прекъснато преместването на часовниците два пъти годишно. Това оповестиха от Европейска комисия.

Европейският комисар по превоза Виолета Булц показа предварителните резултати на колегиума на Комисията, който организира първата си полемика за вероятните последващи стъпки.

Комисар Булц съобщи: Милиони европейци използваха нашата социална консултация, с цел да бъде чут гласът им. Посланието е доста ясно: 84 % от тях не желаят повече часовниците да бъдат премествани. Ние ще предприемем съответните дейности и ще изготвим законодателно предложение до Европейския парламент и до Съвета, които по-късно дружно ще вземат решение.

Предварителните резултати демонстрират също, че повече от три четвърти (76 %) от далите отговор считат, че опитът им с преместването на часовниците два пъти годишно е доста негативен или негативен. Изтъкнатите от участниците в допитването учредения за преустановяване на промяната на времето са свързани с негативните последствия за здравето, нараствания брой пътни катастрофи или неналичието на спестовност на сила.

Председателят на Европейската комисия Юнкер включи въпроса за лятното часово време в политическата стратегия като част от уговорката да се работи огромно по значимите въпроси, като в същото време на страните членки се оставя опцията да вземат решенията в области, където това е най-уместно. Обществената консултация по въпросите на лятното часово време

беше проведена от Европейската комисия като част от настоящата? оценка на настоящите разпореждания за промяна на времето в Европа. Тя е разследване също по този начин от резолюцията на Европейския парламент, призната през февруари 2018 година, както и на претенции от страните членки, заинтригуваните страни и жителите.

Следващи стъпки

Окончателните резултати от публичната консултация ще бъдат оповестени през идващите седмици. Сега Комисията ще изготви предложение до Европейския парламент и до Съвета предвид на смяна на актуалните разпореждания за промяна на часовото време.

Всички резултати са предварителни и подлежат на промени

Дял на присъединяване в консултацията във всяка страна членка (в % от населението):

Германия 3,79 %

Австрия 2,94 %

Люксембург 1,78 %

Финландия 0,96 %

Естония 0,94 %

Кипър 0,88 %

Словения 0,73 %

Словакия 0,60 %

Чешка република 0,59 %

Франция 0,59 %

Белгия 0,55 %

Хърватия 0,52 %

Швеция 0,48 %

Латвия 0,39 %

Полша 0,34 %

Гърция 0,34 %

Литва 0,34 %

Португалия 0,33 %

Малта 0,25 %

Ирландия 0,24 %

Унгария 0,21 %

Испания 0,19 %

България 0,18 %

Нидерландия 0,16 %

Дания 0,11 %

Италия 0,04 %

Румъния 0,04 %

Обединеното кралство 0,02 % /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР