Днес една от емблемите на хилядолетния Пловдив навършва 75 години.

...
Днес една от емблемите на хилядолетния Пловдив навършва 75 години.
Коментари Харесай

Зума на 75! Честито и на многая лета, Маестро!

Днес една от емблемите на хилядолетния Пловдив навършва 75 години. Христо Бонев е освен това за града от популярен футболист, именит капитан на Локомотив и националния тим. Зума е от хората, които са призвани да творят живота и играта. Харизмата му покорява всеки, който се е докоснал до гения му. Независимо дали е редовият почитател от Лаута, Голямата къща, Уембли или Ла Бонбонера. Или колоси като Йохан Кройф, Франц Бекенбауер и Фабио Капело.

Дори тези, които нямат отношение към футбола не остават безразлични към него. Това се дължи на магията, дадена му свише да подарява и да се раздава.

Безспорно Христо Бонев е измежду най-големите фигури на Пловдив в по-новата ера. Той се подрежда до знаковите персони на града като Георги Божилов (Слона), маестро Добрин Петков, Иван Теофилов, Добромир Тонев, Божидар Здравков и още доста други. Неслучайно ориста бе поставила съвсем под един покрив Бонев, Слона и Катя Паскалева. И скрепи познанството им в другарство.

Самият Бонев разкрива, че в живота си има три любови – футбола, Локомотив и брачната половинка Ема. В този порядък те се появяват в живота му, а той упорства, че всяка е сама за себе си и в никакъв случай не би ги степенувал.

Тази вечер Зума ще бъде с Ема и с не по-малко скъпите му синове, снахи, внучки и внукът Христо. Футболът и Локото ще участват духом на масата. Както и мемоари от две столетия с най-емблематичните персони на Пловдив и България.
История на една огромна обич, както се пее в една от безконечните песни.

Екипът на „ Марица “ и marica.bg желае на Христо Бонев и фамилията му здраве и още доста наслади!

Свързани вести Зума: Поклон на публиката, отлично на момчетата!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР