Днес е пореден ден с много високи температури и пожари

...
Днес е пореден ден с много високи температури и пожари
Коментари Харесай

Продължава борбата с пожара на о-в Родос, критично остава положението на Корфу

Днес е следващ ден с доста високи температури и пожари в Гърция.

Властите не разрешиха даже да се влиза в гори и паркове.

Въпреки сложната конюнктура туристите не престават да идват в цялата страна, оповестяват хотелиерите.

Пожарът раздели остров Родос на две елементи, като едната е опустошена от огнената буря, оповестяват локалните поданици. Осми ден пожарникарите се пробват да загасят огъня, само че се разпалват нови огнища от вятъра. Част от огнения фронт е овладян, съгласно огнеборците, които са на Родос. Фермер е в неопределеност от през вчерашния ден и го търсят доброволци и пожарникари. Все повече туристи напущат острова.

Критично остава и ситуацията на остров Корфу. Над 10 села са евакуирани. Туристите бяха преместени на незасегнатата част на острова. Много от чужденците напуснаха Корфу. Кметове оповестяват, че имат данни за умишлени палежи на Корфу. Прокуратурата проверява.

Стотици са пожарникарите на двата острова, които се борят с пожара. Надеждата е преодоляване на обстановката със самолети и хеликоптери, които гасят по въздух.

Днес температурите също са извънредно високи. На доста места се чака да преминат 40 градуса. В мощ е цялостна възбрана за влизане в паркове и гори. Военни и полиция охраняват рискови региони.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР