Днес е перфектен ден за партийно строителство. Това заяви Стефан

...
Днес е перфектен ден за партийно строителство. Това заяви Стефан
Коментари Харесай

Янев: Днес е перфектен ден за партийно строителство, очаквам предсрочни избори

Днес е съвършен ден за партийно строителство. Това съобщи Стефан Янев, който през днешния ден събра Инициативния комитет на новата си партия „ Български възход”.

По думите на някогашния длъжностен министър председател сега има бездна сред партиите и обществото. Той бе безапелационен, че чака предварителни избори, евентуално до есента. И съобщи, че планува присъединяване на групировката му в идващия парламент.

"Позволете ми да ви поздравя с добре пристигнали и да ви благодаря за това, че сте през днешния ден тук. За да създадем дружно първите стъпки към построяването на една нова, смислена и потребна за обществото групировка, която съм убеден, че ще има позитивна роля и значимо място в политическия живот на страната. Надявам се, след време, да описваме на децата и внуците си за този ден и без терзание и позор да споделяме – и аз бях там, и аз бях част от този развой ", акцентира Янев.

И добави: "Защото през днешния ден дружно слагаме едно ново начало, което се надявам да е ново начало и за българската политика. Демонстрация по какъв начин всяка политическа партия би трябвало да работи. Това ще бъде политическа групировка, която ще бъде Близо до хората, ще работи за хората и ще има непосредствен контакт с гражданското общество ".
На брифинг след събранието Янев изрично отхвърли партията му да е обвързвана с президента Румен Радев. „ Ако свързвате президент със основаването на партия, значи, че подлагате някакъв сюжет, в който президентът желае да въздейства на политическия развой, без да носи отговорност. Мисля, че това той не го желае и няма да го направи ", съобщи Янев. И акцентира, че "Български напредък " е безусловно самостоятелен партиен индивид, който ще се бори за доверието на всички български жители. "Свикнахме с ниска изборна интензивност. Моят зов е към апатичните, негласуващите – да гласоподават. Ще работим в тази посока ", сподели още експремиерът.
На въпрос къде ще бъде ситуирана "Български напредък " в политическото пространство, той отговори: "Там, където се намира националният консерватизъм ".

Янев разяснява и рецесията към прекъсването на доставките на съветски газ за България. Заяви, че тази обстановка подлага на стрес икономическата система на страната ни.

Експремиерът опрадели дейностите на държавното управление в този подтекст като "хаотични " и добави, че какъвто и съвет да даде на ръководещите, те надали ще трансформират държанието си.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР