Днес е най-тежкият ден за пътуване във Европа, според френски

...
Днес е най-тежкият ден за пътуване във Европа, според френски
Коментари Харесай

Днес е най-тежкият ден за пътуване в Европа според френски експерти

Днес е най-тежкият ден за пътешестване във Европа, съгласно френски специалисти. Причината - началото на огромните летни почивки в съвсем всички страни на Стария континент. Сред засегнатите е и френската столица.

Дълги опашки, изнервени пасажери и закъснения - по този начин изглеждаше централната жп гара в Париж. Дори в ранните часове на деня влаковете имаха забавяне с най-малко 20 мин.

" Има доста хора, жп компанията се затруднява с разпределянето на пътуващите като всякога в натоварените интервали. Има закъснения на съвсем всички влакове, което значи, че ще става все по-претъпкано. Доста е досадно. ", споделя Роман Секенери, уредник на събития във френската столица.

Част от пасажерите одобряват обстановката умерено, въпреки че мнозина си дават сметка, че закъсненията ще се натрупат.

" Това е Париж, привикнала съм с многото хора. Не се напъвам кой знае какъв брой, въпреки че към този момент има малко забавяне за моя трен. Надявам се да не става повече. ", споделя Клое Панчино, чиновник в застрахователна компания.

Ситуацията се повтаря всяка година, описват парижани - най-тежкият миг за пътешестване е така наречен кросоувър уикенд - почивалите през юли се завръщат, а тези, които са възнамерявали годишните си отпуски за август - отпътуват.

Френските служби за надзор на трафика оповестиха черен, допустимо най-високия код, за заплаха по пътищата. Очаква се огромни опашки и по летищата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР