Днес е нашият празник, затова трябва всички ние, които даваме

...
Днес е нашият празник, затова трябва всички ние, които даваме
Коментари Харесай

Тодор Попов: Неслучайно доверието в общините е най-високо

Днес е нашият празник, по тази причина би трябвало всички ние, които даваме усилието, старанието, упоритостта, отговорността си и в последна сметка част от живота си за развиването на локалното самоуправление, да се поздравим! Това сподели кметът на Пазарджик Тодор Попов на тържествената сесия във връзка Деня на българските общини. Той сервира лични благодарности на всички съветници, сътрудниците си от дребните селища, хората от екипа си и институциите, с които локалната администрация работи добре от години, за постигнатите дружно триумфи.

Считам, че дневно като този е редно първо човек да оцени старанието на всички, които са съпричастни към локалното самоуправление, съобщи Попов. Благодаря на сътрудниците от Общинския съвет, че са този коректив, от който всяка община има потребност, че са на равнището и на моите упования, и на упованията на нашите съграждани. Че осъзнават отговорността, за която са определени. И че демонстрират, че когато става въпрос за виновни дела, постоянно са били единни, без значение от политическите си задължения или пристрастия, което прави чест на всички общински съветници. Надявам се да бъде по този начин и отсега нататък.

Благодаря на кметовете на обитаеми места – хората, на които аз разгадавам и държа. В годините станахме като едно огромно семеъство с тях, тъй като през какви ли не провокации сме минали. Радващото е, че извървяхме един значителен и виновен път, след който се веселя, че обществените услуги в обитаемоте места и цялата физическа среда са изменени и това се дължи и на техните старания. Те са тази дребна, само че значима частица в огромното колело, наречено локално самоуправление, без която ние в действителност не можем. Благодаря ви, сътрудници, за отговорността, за търпението, за това, че толкоз време вие сте тези балансьори и наши представители в дребните селища, които не жалят персонално време, сила за това да усъвършенстват качеството на живот в обитаемоте места. Гордея се с вашата работа и желая да ви уверя, че доколкото зависи от мен, аз ще бъде вашият тил и вашата опора в това ние да продължим да развиваме обитаемоте места, тъй като те също са значими – там живеят половината от жителите на нашата община.

Не на последно място благодаря на всички мои чиновници – от управителните фрагменти до елементарните чиновници, тъй като с помощта на техните старания ние претворяваме на процедура в каузи всички значими решения, които взимаме. А както е казано, едно е да искаш, друго – да можеш, трето и четвърто – да го направиш. Ние в годините показахме, че можем да вършим. Разбира се, постоянно има какво още да се желае, само че аз желая да ви благодаря за поддръжката в годините – към политиките, които водим, за куража да отстояваме нашите дела и да ги осъществяваме и за отговорността, която всеки един има към работото си. Аз не бих бил същият, общината не би била същата без вашата поддръжка през годините.

Българската община ще продължи да я има, без значение от мандатите, които се дават на тези, които ръководят града или страната. Българската община е тази градивна постоянна плоча, върху която стъпва държавността в България. Защото страната съставлява общ брой от 265 общини, които избират директно своите кметове и съветници, а по този начин обезпечават стабилитетаа на страната. Трябва да се споделя на всеослушание, колкото и на някои от другите управляващи това да не м е прелестно, че българските локални управляващи се употребяват обичайно с най-високото доверие измежду хората. Това е реалност, тъй като в последна сметка хората доста добре осъзнават, че за разрешаването на техните проблеми могат да способстват основно локалните управляващи. Хората ги интересува да е чисто, да е ярко, да има положителни учебни заведения и детск градини, да има занаят и вероятност. Това те чакат да им бъде обезпечено от техните избраници. Затова поисквам на всички първо, да сме здрави – това е най значимото, второ – да сме виновни, тъй като това е главната характеристикаа на всички, които се занимават с обществено ръководство и по този начин би трябвало да бъде. Да сме толерантни, тъй като времето, в което живеем, е изпълнено с експанзия и провокации, а това не е потребно за никого. Да не сме подвластни на дребнотемията, тъй като това значи, че ще си изгубим високия небосвод. А една локална власт съумява, когато има висок небосвод, който да даде непоклатимост, сигурност и вероятност на хората. Затова – такива би трябвало да бъдем. И да продължим да развиваме родния си край, да вършим смислени неща за наши град и нашата община, тъй като това в действителност е най-смесленото нещо което човек може да направи през живота си.

Горд съм с работата на всички вас! Много се надявам да намерим упоритост и ентусиазъм да продължим напред дружно! “.

Поздравления за Деня на българските общини сервираха ощеобластният шеф Стефан Мирев посредством заместника си Йордан Кожухаров и представители на обособените групи в Общинския съвет. Поздравителни адреси бяха изпратени от националните представителки Надя Клисурска и Десислава Тодорова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР