Днес е ключовият ден в битката на желаещите да купят

...
Днес е ключовият ден в битката на желаещите да купят
Коментари Харесай

Ключов ден за бъдещето на Манчестър Юнайтед, вижте какво предстои и какви са вариантите

Днес е основният ден в борбата на искащите да купят Манчестър Юнайтед, настояват в британската преса тази заран. Очаква се до края на деня в американската комерсиална банка “Рейн ” да постъпят формалните предложения от искащите да се включат в процеса през идващите седмици. Всички предложения ще бъдат отворени след това и изработен подробен разбор от американските банкери. След което представители на най-хубавите двама или трима ще бъдат поканени на договаряния. 

Очаква се първичните оферти да не надвишават съществено 4 милиарда, само че тази сума евентуално ще се повиши в последващите диалози сред двете страни, а в пресата на Албиона има изказвания, че актуалните притежатели от семейство Глейзър ще желаят към 6 милиарда паунда като последна цена. Това би направило сходна договорка най-скъпата в историята на спорта.

Очаквани претенденти:

Катарски вложители

От дни в локалните медии дефинират евентуалните купувачи от Катар като огромния любимец в бъдещото наддаване. Това е група от частни лица, съгласно информацията, само че се счита, че те са получили утвърждението на емира на страната. Това е организация, която е друга от притежаващата френският Пари Сен Жермен (QSI), а в последните дни се твърди, че те са получили утвърждение и от УЕФА за бъдеща договорка, като европейската футболна централа се е съгласила, че няма да има спор сред възможна благосъстоятелност на двата отбора.
 В УЕФА са взели решение за проблема с емира на Катар и Манчестър Юнайтед В УЕФА са взели решение за проблема с емира на Катар и Манчестър Юнайтед
Саудитска Арабия

Могат ли съседите на определяните като любимци все още от Катар саудитси да се намесят уверено в сходен конфликт? Група от страната също е получила достъп до финансовата информация, която от “Рейн ” предоставяха на всички, които обмисляха в последните седмици възможна оферта за Манчестър Юнайтед. Все отново сходна вероятност наподобява много странна, защото доскоро повече от година локални представители купиха Нюкасъл и все още този развой върви добре. Евентуално наддаване на представители на двете близкоизточни страни е като съвършен вид за Глейзър, които ще желаят да вземат допустимо най-хубава цена.
 Появиха се подозрения дали Аврам и Джоел Глейзър желаят в действителност да продадат Манчестър Юнайтед Появиха се подозрения дали Аврам и Джоел Глейзър желаят в действителност да продадат Манчестър Юнайтед
Англия

Представителят на “домакините ” сър Джим Ратклиф бе първият претендент, който съобщи публично желанията си да се включи в борбата за Манчестър Юнайтед. Той е прочут като почитател на тима от дете, а също по този начин като един от най-богатите британци и притежател на химическия колос INEOS. Неогавата компания от години има съществени ползи в спорта, като има важен дял в отбора от Формула 1 Мерцедес, френският футболен отбор Ница и колоездачният колос “Скай ”, който бе закупен и след това преименуван на “Инеос ”.

Въпреки че е най-богатият човек във Англия, локалната преса счита, че Ратклиф мъчно би могъл да си съперничи с близкоизточните милиардери, въпреки положението му да се пресмята на към 21 милиарда. Зад неговата оферта са привлечени също по този начин и някои от най-големите търговски банки като “Goldman Sachs ” и “JP Morgan ”.

Съединени американски щати

Няколко разнообразни групи от американски вложители също са декларирали своя интерес към закупуването на клуба, само че до този миг техните имена се пазят в загадка. В последните дни даже един от най-богатите хора в света, какъвто е Илон Мъск, също бе определян като вероятно заинтригувано лице.
 Илон Мъск се включва в наддаването за Манчестър Юнайтед? Илон Мъск се включва в наддаването за Манчестър Юнайтед?
Китай и други

Представители от Китай и Сингапур също е допустимо да насочат своите оферти.

Какво ще получи възможният покупател

Приход: 600 милиона паунда

Това е предстоящият доход на Манчестър Юнайтед за тази годин. През последната година само Манчестър Сити, Реал Мадрид и Ливърпул са генерирали повече доходи от футболните клубове в света, освен това от отбор, който е приключил шести в класирането и даже не е взел участие в Шампионската лига. Твърденията гласят, че клубът разполага със сериозен капацитет от 659 милиона фена по целия свят, съвсем една десета от международното население.

Отбор: 759 милиона паунда

Това е сумата на прогнозната стойност на състава сега. Отборът също показва израстване в последните месеци под управлението на Ерик загар Хаг, което в допълнение може да увеличи тази стойност.
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
Нетен дълг: 515 милиона паунда

Манчестър Юнайтед няма никакви задължения до влизането в клуба на семейство Глейзър, които преструктурират личните си отговорности по придобиването на клуба и ги трансферират на клуба. Интересна част от възможната смяна на собствеността на клуба е дали възможните нови притежатели ще покрият този дълг или той по някакъв метод би бил включен в договорката. Неофициални данни единствено за последните 10 години, които се появиха в последните дни, настояват, че семейство Глейзър са получили към 150 милиона паунда от “червените дяволи ” единствено под формата на дивиденти.

“Олд Трафорд ”

Легендарното съоражение има потребност от главно възобновяване или построяването на ново съоражение. Изчисления в пресата в последните седмици сочат, че вероятно преструктуриране и оголемяване на същестуващия стадион ще коства към 1 милиард паунда, а построяването на нов стадион съвсем двойна на тази сума. Плюс е, че възможен покупател ще получи и голям сектор от земя, заобикаляща региона, подобаващ за тези цели.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР