Днес е финалът на Световното първенство в Катар, който ще

...
Днес е финалът на Световното първенство в Катар, който ще
Коментари Харесай

Под лупа в Катар 2022: Килиан Мбапе vs Лионел Меси

Днес е финалът на Световното състезание в Катар, който ще дефинира Аржентина или Франция ще грабне златните медали. Отново сме ви приготвили по-специално издание в рубриката " Под лупа в Катар 2022 ". Ще създадем едно съпоставяне сред двете най-силни оръжия на двата тима - Лионел Меси за " гаучосите " и Килиан Мбапе за " петлите ". Двамата играчи приковават погледите преди финалния конфликт на Мондиала, защото точно от тях се чака да дойде основната заплаха за съперника.

Лионел Меси впечатлява от началото на шампионата, като в своите шест мача има 5 гола и 3 асистенции. Това е извънредно достижение, защото футболистът на " гаучосите " е замесен допълнително попадения за своя тим, в сравнение с има мачове. Меси насочва приблизително 4,5 удара на мач, като въпреки и да е на 35 години за противниковите отбрани е извънредно мъчно да бъде опазен. Нападателят записва и 2,50 сполучливи дрибли приблизително на мач, което е 60% от общо опитаните от него.

Меси обича да поема топката към центъра на терена или отвън наказателното поле и той взима решението дали да тръгне напред с топка в крайници, или да раздвижи атаката на своя тим с някой акуратен пас зад тила на защитата. Играчът с номер 10 съумява да запише и 3 основни подавания приблизително на мач, което демонстрира, че основната заплаха идва от него и е негова отговорността за доставянето на последното подаване в офанзивата. Лионел Меси е основал и общо 6 огромни шанса, само че по-впечатляващото е, че има 6,50 извоювани дуели на мач. Предвид растежа и физиката на играча, той показва сериозна борба по терена.

Килиан Мбапе също има шест мача от началото на шампионата, като в тях е отбелязал 5 попадения и е записал 2 асистенции. Битката сред него и Лионел Меси за " Златната обувка " на Мондиала ще се реши точно на финала. Мбапе има 4,17 приблизително удара на мача, само че записва повече сполучливи дрибли от Меси - 3,50. Едно от обичаните неща на нападателя на " петлите " е да потегля на скорост с топка в крайници, защото е мъчно да бъде спрян без нарушаване.

Мбапе, за разлика от своя противник от Аржентина, има 1,83 основни подавания приблизително на мач, което демонстрира, че тимът не зависи толкота от неговия пас, колкото да вземем за пример от този на Меси. Играчът на Пари Сен Жермен има 2 основани огромни шанса, което още веднъж показва, че той е по-добър в завършващата фаза и в това самичък да си сътвори опцията и да я осъществя, в сравнение с да основава обстановки пред своите съотборници. Спечелините дуели приблизително на мач от Мбапе са 4,83, което изненадващо или не, са по-малко от тези на Лионел Меси.

И Килиан Мбапе, и Лионел Меси показват страхотната си форма и качества от началото на шампионата, само че единствено един от тях ще успее да грабне Световната купа.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР