Днес е ден за размисъл преди местните избори. Изтича и

...
Днес е ден за размисъл преди местните избори. Изтича и
Коментари Харесай

Организацията и провеждането на местните избори струва 70 млн. лева

Днес е ден за размисъл преди локалните избори.

Изтича и крайният период, в който участниците в изборите би трябвало да заявяват пред Сметната палата даренията, получени по време на акцията.

Досега са оповестени близо 1 200 000 лева, а непаричните дарения са за съвсем 25 хиляди лв..

Това ще бъде най-скъпият и най-сложният избор до момента в България. Стойността му се пресмята на повече от 70 млн. лв..

Съгласно наредбите на Изборния кодекс от през днешния ден до края на гласуването в 20:00 часа в неделя е неразрешено да се огласяват под каквато и да е форма резултати от социологически изследвания.

В самия ден на вота и до края на гласуването законодателят у нас е забранил да се слагат в изборните пространства пропагандни материали на партии, обединения и инициативни комитети, както и на по-малко от 50 метра от входа на постройката, в която са секциите.

Общият брой на претендентите за кметове и общински съветници е близо 36 300.

Близо 6,5 млн. българи имат право на глас. На този локален избор право на глас имат живущите с непрекъснат адрес в съответната община, като може да се гласоподава и с сегашен, само че единствено при изискване, че той е деклариран преди 26 април тази година.

На някои места е неразрешена продажбата и покупката на алкохол. Това се взема решение по места от общините, като да вземем за пример в Пловдив и във Варна е безусловно неразрешено да се купува алкохол в изборния ден, само че в Столичната община е неразрешено единствено и само в изборните комисии и в региона към тях.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР