Днес депутатите имат своето редовно пленарно заседание. На него е

...
Днес депутатите имат своето редовно пленарно заседание. На него е
Коментари Харесай

Отново напрежение в НС: БСП и ИТН с пререкания

Днес депутатите имат своето постоянно пленарно съвещание. На него е планувано да бъде изслушан вицепремиера Калина Константинова по отношение на разселването на украинските бежанци.

Заседанието стартира още веднъж с пререкания сред народните представители. Ива Митева и Филип Попов влязоха в конфликт по отношение на това дали е доспутимо Народно събрание да внася закокопроект за изменение на държавния бюджет. Според Попов националните предсатвители би трябвало да изчакат държавното управление да внесе подобен закопроект и по-късно той да бъде разискван. Ива Митева реагира остро като сподели, че единствено преди седмица в залата са се чували апели за значимостта на парламентаризма при разискването на настояването за оставка на заместник-председателя на Народно събрание Мирослав Иванов. Тя настояваше за разглеждането на законопроекта.

Георги Свиленски от Българска социалистическа партия прикани Йордан Цонев и Кирил Ананиев от ГЕРБ да кажат дали е възможно закон за изменение на държавния бюджет, импортиран от Народно събрание.

Размяната на реплики продължи сред Йордан Цонев и Кристиан Вигенин. Цонев се обърна към Вигенин: “Това, което вършиме е скандално, само че ще запазя положителния звук. Трябва да вършиме бележки на народните представители. Веднъж като се наруши конституцията, тя се нарушава 100 пъти. Няколко пъти съм призовавал да спрете да нарушавате конституцията ”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР