Днес беше свикано извънредно заседание на ИБ, на което обсъдихме

...
Днес беше свикано извънредно заседание на ИБ, на което обсъдихме
Коментари Харесай

Нинова: Недопустима е намесата на Турция във вътрешните ни работи

Днес беше свикано изключително съвещание на ИБ, на което обсъдихме въпроса със Закона за вероизповеданията и изказването на външния министър на Турция. За нас то е неприемлива интервенция във вътрешните работи на България. Тя се показва в казаното: „ Проектът на България за ремонти в религиозния закон беше против всички типове съществени права и свободи и нарушаваше правата ”. И в този момент е значимото изречение: „ Турция беше принудена да се намеси и се наложи България да внесе промени ”. Външният министър показва: „ Главното мюфтийство има някои задължения, в подмяна на тях желаеха да продадат личните му парцели " и в опит да се откри решение, той още веднъж се е свързал със София. Тоест, диалозите и намесата е била многократна, а не единична. На 6 март, тук за пръв път, ние алармирахме са договорката ГЕРБ – Движение за права и свободи по Закона за вероизповеданията. Вчера този закон се одобри. Прие се също решение да се разсрочат отговорностите на мюфтийството до 10 години, само че по-важното е, че остана опцията да финансиране от непознати страни на вероизповеданията в България.

Видно от изказването на външния министър на Турция, тези две неща са свързани – интервенция от страна на непозната страна, смяна в закона. Затова ние желаеме четири неща. Първо, Бойко Борисов да дава отговори – кой, по кое време и по какъв метод е въздействал върху държавното управление и за какво той се е съгласил, защото знаем добре, че външният министър Екатерина Захариева и вносителят на закона Цветан Цветанов няма да създадат нищо без единодушието на Борисов, по техни персонални самопризнания. Оперативна програма да изоставен незабавно държавното управление Второ, обръщаме се към Обединени патриоти да изоставен незабавно държавното управление.

В противоположен случай, участвайки с министри в този кабинет, това ще значи, че те утвърждават тази политика. Каквото и да вършат в Народното събрание,  каквито и подправени сигнали да дават, каквато и заблуда да основават у обществото, че се борят и са родолюбци, оставяйки в кабинета, значи, че те организират същата политика. Само напускането на кабинета ще бъде доказателство за противоположното. Трето, Главният прокурор да стартира разследване- има ли интервенция на непозната страна във вътрешните работа на България и кои хора са били проводници на тази интервенция. След изказването на Лютви Местан  и ДОСТ, че желаят оповестяване на турско малцинство, след изказването на външния министър, който споделя: " Ден и нощ работим за ползите на турските общности в чужбина и това е един от целите на външната политика на страната ", да им обърнем внимание, че турска общественост и турско малцинство в България няма. Българските мюсюлмани са български жители.

Главният прокурор, когато се занимава с ДОСТ, да стартира следствие и по тези изявления, тъй като изявлението от Турция, ДОСТ, външният министър и мълчанието на Борисов са опасност за националната сигурност и за етническия мир в България. Четвърто, обръщаме се и към президента Радев да наложи несъгласие на този закон и да свика Консултативен съвет по национална сигурност. Припомням ви, че решението на КСНС, с което всички бяхме съгласни, беше да се откри вид да се спре финансирането от непознати страни на вероизповеданията в България. Вместо това, признатият през вчерашния ден закон остави външното финансиране от непознати страни в България, само че за сметка на това опрости или отсрочи, което си е същинско опрощаване, отговорностите на мюфтийството. И волята на КСНС е сменена. Затова настояваме президентът да свика още веднъж този препоръки, с цел да обсъдим въпроса.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР