Днес беше открита първата специализирана конференция за 3D технологии в

...
Днес беше открита първата специализирана конференция за 3D технологии в
Коментари Харесай

У нас се проведе първата специализирана конференция за 3D технологии


 /home/mariad/Downloads/BenjaminFaes_Google.JPG /home/mariad/Downloads/PeterMitev1_ChaosGroup.jpg /home/mariad/Downloads/TotalChaos.JPG

Днес беше открита първата профилирана конференция за 3D технологии в България – Total Chaos. Тя се провежда от софтуерната компания Chaos Group, която предходната година завоюва най-престижното отличие от Академията за кино изкуства и просвета за „ истинската идея, дизайн и използване на технологията V-Ray “. Сред специфичните посетители на събитието, бяха представители от Гугъл, IKEA и NVIDIA.

„ Щастливи сме, че успяхме да притеглим такива имена в сферата и ги убедихме, че България е измежду водачите в компютърните технологии, които спомагат за развиването на 3D промишлеността. Вярвам, че в бъдеще Total Chaos ще сложи страната ни измежду топ дестинациите, когато приказваме за новостите в нашата сфера “, показа Петър Митев, създател на Chaos Group. Неговият сътрудник Владимир Койлазов добави, че преимуществото на тяхната конференция е практическата част, която разрешава експертите да придобият нови познания и да обменят опит.

Бъдещето на компютърната графика

Участниците в конференцията засегнаха съществено въпроса за бъдещето на 3D технологиите и какво ще бъде тяхното развиване. Дълбочинното образование и следенето на лъчи в действително време ще бъдат двете съществени трендове в компютърната графика през идващите години, счита Стивън Паркър, вицепрезидент и основен софтуерен шеф на „ Професионална графика “ в NVIDIA.

„ Проследяването на лъчи в действително време свързва офлайн рендъринга и света на интерактивния рендъринг. Другата огромна наклонност е дълбочинното образование. То се употребява за разрешаване на доста провокации в опазването на здравето, превоза и сигурността “, акцентира Паркър, допълвайки, че тази технология ще има революционно значение и за компютърната графика.

Според ИТ мениджъра на ИКЕА през идващите 15 години всеобщо ще навлязат пространствените устройства (spatially aware devices), които ще отразяват триизмерната среда непосредствено, без нужда от трансформиране на облиците. Това ще докара до потребността от основаване на артикули в 3D, от огромни решения за облака, от насърчаване на технологиите за лицево следене и за достъпване на предметите във виртуалната действителност.

„ За да реализираме това през днешния ден ние би трябвало да сътворяваме 3D модели на обектите с доста огромни елементи, в противоположен случай те няма да наподобяват реалистично. След това ще разполагаме с един физически обект, който ще споделим на рендърър и който ще работи на всяко устройство. Но това съгласно мен не се случва с задоволително бързи темпове. Ако ние не решим тези провокации, другите неща няма да се случат”, добави Ентед.

Всъщност ИКЕА още от 2005 интензивно употребява новите технологии, като последните нововъведения на компанията са свързани с въвеждането на приложения с виртуална и добавена действителност. Също по този начин към 70% от фотосите в каталога на ИКЕА са компютърна графика, което разрешава на дизайнерите да подреждат пространства още преди мебелите да са основани.

 У нас се организира първата профилирана конференция за 3D технологии

Другата съществена наклонност, която ще дефинира бъдещето на промишлеността е опцията за рендване в облака. От Chaos Group разкриха, че точно това ще бъдат услугите от последващи потомство, върху които те работят сега и които в бъдеще ще оферират на своите клиенти.

Бенджамин Фае, шеф GCP за Южна Европа и разрастващите се пазари, Гугъл Cloud, акцентира, че облакът е значим, защото разрешава повече креативност и улеснява доста процесите. „ Когато вашите данни и облици са в облака, вие можете да се възползвате от редица инструменти”, изясни Фае. Той даде за образец Cloud Video Intelligence, който употребява машинно образование и който разрешава персонализирано преживяване.

Петър Митев е уверен, че методът, по който ще се промени компютърната графика през идващите няколко години, ще бъде доста по-значим и значим от нейното развиване за последните 100 години. Той посочи, че с тази конференция Chaos Group се надява, събирайки на едно място разработчиците, инженерите и художниците, да подсигурява едно устойчиво и положително бъдеще за компютърната графика.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР