Днес беше основна стъпка в посока на промяната, която обещавахме

...
Днес беше основна стъпка в посока на промяната, която обещавахме
Коментари Харесай

Петков: Днес беше основна стъпка в посока на промяната, която обещавахме последните две години

Днес беше съществена стъпка в посока на смяната, която обещавахме последните две години, съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната " (ПП) Кирил Петков пред публицисти в Народното събрание откакто в зала на първо четене бяха гласувани измененията в Конституцията, оповестява Българска телеграфна агенция.

" Това, което желая да кажа на всички българи, е, че с тази Конституция в този момент никой от нас не е удовлетворен от равнището на правдивост в нашето общество. Това, че се вършат тези промени е действителна стъпка напред да имаме смяна в главните взаимовръзки в обществото и вярата ни е, че те ще доведат до по-голяма правдивост ", сподели Петков. Според него единствено допреди година и половина се е говорело теоретично по какъв начин може да се случи следствието на основния прокурор.

" Но ето, към този момент виждаме по какъв начин има един арбитър, който в действителност гледа каузи и проверява основния прокурор ", означи съпредседателят на Политическа партия.

" Надяваме се, че посредством измененията с Конституцията ще стане по същия метод. Може да не се видят в първите месец или два действителните промени, само че в идващите няколко години цялото ни общество би трябвало да стартира да работи по по-различен метод, по по-прозрачен метод, с повече правдивост ", сподели още Петков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР