Днес бе даден старт на строително-монтажните работи на проекта за

...
Днес бе даден старт на строително-монтажните работи на проекта за
Коментари Харесай

Старт на разширението и модернизацията на рибарското пристанище в Бяла

Днес бе даден старт на строително-монтажните работи на плана за уголемение, реорганизация и рационализация на рибарско пристанище " Чайка " в Бяла.

На формалната гала за първа копка участваха кметът на Община Бяла - инж. Пеньо Ненов, зам.-министърът на районното развиване Николай Шушков, регионалният шеф на Варна Марио Смърков, общински съветници, представители на общинска администрация, публични посетители, локални риболовци и поданици на града.

„ Това е един дълго чакан план за нашата община. Вече повече от две десетилетия локалното население чака да стартира разширението на пристанището. Мащабен и упорит план, който ще обезпечи съвременна и инфраструктура и улеснения за локалните риболовци. В същото време ще способства за по-доброто развиване на локалната стопанска система и туризма. След цялостното осъществяване на всички подетапи, пристанище „ Чайка “ ще стане най-голямото рибарско пристанище в страната. “
Кметът на Бяла акцентира значимостта на плана, освен за града, само че и за целия район.

Късмет и безпроблемна работа по плана пожелаха заместник-министър Шушков и регионалният шеф на Варна Марио Смърков.

Реализацията на първия стадий на огромния план ще отнеме към три години, а финансирането е обезпечено от районното министерство. След довеждане докрай на плана потенциалът на пристанището ще се усили до 400 лодкостоянки, което ще го направи най-голямото рибарско пристанище в страната, показват от общинската администрация в крайморския град.

Модернизацията на пристанището в град Бяла ще докара до основаване на нови работни места в рибарската промишленост и обвързваните с нея действия, ще спомогне за стимулиране на икономическия напредък и развиването на района.

Община Бяла работи интензивно по осъвременяването на локалното рибарска пристанище. През 2022 година нови понтонни уреди, закупени по план през Местната инициативна рибарска група, замениха старите дървени мостчета. През тази година ще бъдат инсталирани още от модерните уреди, този път по националната стратегия „ Морско дело и риболовство “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР