Днес, 26 април, се състоя встъпителна пресконференция по проект Грижа

...
Днес, 26 април, се състоя встъпителна пресконференция по проект Грижа
Коментари Харесай

В Бяла Слатина представиха проект „Грижа в дома

Днес, 26 април, се състоя встъпителна конференция по план „ Грижа в дома в община Бяла Слатина “, Административен контракт за безплатна финансова помощ № BG05SFPR002-2.001-0147-С01, Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ 2021-2027, съфинансиран от Европейския обществен фонд плюс.
Кметът на Община Бяла Слатина инж. Иво Цветков съобщи, че задачата на общинското управление е да се сътвори резистентен модел за даване на интегрирани здравно-социални услуги в общността. Той добави още, че посредством осъществяването на плановете за патронажна грижа, Общината е потвърдила, че има потенциал и умения и изрази убеденост, че и този план ще бъде сполучлив и ще надгради направеното до в този момент в областта на обществените услуги.
Припомняме, че актуалният план е част от ограниченията, планувани за хора с увреждания и възрастни хора в неспособност от самообслужване, посредством даване на мобилни почасови интегрирани здравно-социални услуги в домашна среда на територията на община Бяла Слатина. Целта е повишение на виталния стандарт и опциите за обществено включване на възрастните хора и лицата с уреждания през новия програмен интервал на Програма „ Развитие на човешките запаси 2021- 2027 “. Услугата се дава според от самостоятелните потребности на всеки консуматор след направена оценка и направен самостоятелен проект. 
Интегрираните услуги включват: обществени услуги; здравни услуги и психическа поддръжка и консултиране. Предоставянето на здравно-социални услуги и психическа поддръжка се прави от наетия личен състав - медицински сестри, психолог и домашни помощници, според предоставени в длъжностната им характерност отговорности. Освен това, планът планува и опция за даване на информация по отношение на предварителна защита и профилактика на здравето и обществено значими болести, включително съвещания с диетолог и други.
Ръководителят на плана Силвия Маринова в детайли и налично изложи главните действия и цели на плана и благодари на всички присъстващи за присъединяване и им пожела ползотворна работа, твърдейки ги, че за лицата в потребност, грижа могат да поставят единствено хора с огромни сърца. Пресконференцията завърши след къса полемика и разпределяне на рекламни материали. Останалите членове на екипа на плана са Десислава Стефанова - координатор, Деница Василева - механически помощник и Мариян Славчев - счетоводител на плана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР