Днес - 22-ри юли от 18:00 часа на паркинга пред

...
Днес - 22-ри юли от 18:00 часа на паркинга пред
Коментари Харесай

Бдение в памет на жертвите от катастрофа на пътя Плевен - Ловеч организират плевенските мотористи

Днес - 22-ри юли от 18:00 часа на паркинга пред „ Тенекиения хан “ на пътя Плевен – Ловеч ще е състои бдение в памет на починалите в злополуката, която стана сред лек автомобил и мотоциклет покрай разклона за село Ралево.

Бдението ще продължи половин час, през който придвижването в региона ще бъде спряно.

„ След следващата покруса на пътя взехме решение да покажем, че ние сме будно общество, което не може да се помири с такова държание на пътя. Без брошура, пийнал да убива хора, а ние просто да гледаме, да разясняваме и на следващия ден да е същото.

С бездействието си, ние действително кредитираме държанието на пияните и дрогираните, като одобряваме, че те съществуват и са измежду нас. Затова с бдението на пътя Плевен Ловеч желаеме да покажем тъкмо противоположното – че това не може да се случва в България в 21-я век “. Това сподели за Дарик радио Добромир Банджаков, който е един от уредниците на протестното събитие, като добави, че за събитието са известени органите на Министерство на вътрешните работи – Плевен.

Добромир Банджаков добави още, че към този момент е говорено за срещи на плевенските мотористи с представители на Окръжна прокуратура и ОД на Министерство на вътрешните работи – Плевен, на които да бъдат разисквани бъдещи законодателни промени.

Относно обстоятелството, че водачът на автомобила, предизвикал злополуката не е имал в никакъв случай удостоверение за правоуправление, той сподели за Дарик:

„ Това е безскрупулна надменност, тъй като този човек е имал опция да изкара курса за брошура и да бъде пълновръстен член на това общество. Може би най-притеснителното обаче е, че на него евентуално му се е разминавало неведнъж и то по „ познатия метод “, защото няма по какъв начин този човек да не е бил спиран през годините “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР