Днес, 21 ноември 2022 г., окръжният прокурор на гр. Пловдив

...
Днес, 21 ноември 2022 г., окръжният прокурор на гр. Пловдив
Коментари Харесай

434 пияни и 336 дрогирани шофьори са застанали пред съда в Пловдив за 2022-а

Днес, 21 ноември 2022 година, окръжният прокурор на гр. Пловдив Ваня Христева организира среща с кметовете на общините в Пловдивска област, на която се разискаха и набелязаха ограничения за противопоставяне на престъпността.
Прочетете още
Присъстваха заместник-окръжните прокурори Галин Гавраилов, Галина Андреева - Минчева и Анна Викова, районният прокурор на гр. Пловдив Чавдар Грошев, старши комисар Васил Костадинов, шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи –Пловдив, началници на отдели в полицията и началниците на районните ръководства в региона.

По време на срещата бяха показани данни за равнищата на закононарушенията в района през последната година, като се акцентува върху най-често срещаните – шофиране след приложимост на алкохол или опиати, пътните катастрофи, обири, грабежи, измами, действия, свързани с държане и разпространяване на наркотични субстанции, замърсяване на околната среда и други

„ За нас е значимо да си взаимодействаме добре с представителите на локалната власт и полицията, с цел да може хората в обитаемоте места да се усещат спокойни и предпазени. Нека те знаят, че когато имат потребност постоянно могат да се извърнат към нас. Апелирам, че в случай че се наложи да бъде подадена тъжба за осъществено закононарушение, то дано това да се случи в най-кратък период, тъй като при закъснение по-трудно се събират доказателства “,  обърна се към присъстващите окръжният прокурор Ваня Христева.

Кметовете благодариха за поканата за срещата и за опцията да слагат проблеми на общините пред представители на прокуратурата. На срещата беше разисквана тревожната наклонност за нарастване на случаите, при които водачи на коли, ръководят след приложимост на алкохол и опиати. „ Само за последните две денонощия имаме формирани 15 бързи производства за тези действия “, разгласи ст. комисар Васил Костадинов, шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив. Статистиката сочи, че от началото на годината досега са формирани 434 каузи за ръководство след приложимост на алкохол и 336 – за шофиране след приложимост на опиати. Кметовете показаха безпокойствие от от ден на ден възходящите случаи на разпространяване на наркотични субстанции и в дребните обитаеми места, пътния травматизъм и др.  На полемиката бе подложен и въпросът за нереграментираните сметища, като представители на локалната власт предложиха да бъдат иззети краткотрайно колите на тези, които транспортират и изхвърлят нелегално боклуци.

Прокурорите подсетиха, че жителите могат да се срещат с тях и в откритите месечни приемни в разнообразни обитаеми места в района.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР