Днес (19 април) служебното правителство ще вземе решение за временна

...
Днес (19 април) служебното правителство ще вземе решение за временна
Коментари Харесай

България последва Полша, Унгария и Словакия, забранява вноса на зърно и храни от Украйна

Днес (19 април) служебното държавно управление ще вземе решение за краткотрайна възбрана на вноса на храни от Украйна. Това разгласи служебният министър председател Гълъб Донев преди началото на днешното съвещание на кабинета.

" България остава солидарна с Украйна, само че банкрутите на българските селскостопански производители с нищо няма да допринесат за нейната идея ", настоя той.

По думите на Донев главната причина за предприемането на този ход е, че през последната година обилни размери храни от Украйна са останали в страната и " разстроиха съществени производствено-търговски вериги ", което съгласно него е обратно на замисъла за така наречен коридори на солидарността, основани от Европейската комисия в помощ на нападнатата от Русия страна.

" Ако тази наклонност се резервира и даже се усили, което е изцяло действително след въведените аналогични забрани от други страни, е допустимо да се стигне до извънредно тежки последствия за българския бизнес. Като държавно управление, което работи и взема решение проблемите на българските жители, ние не можем да допуснем това да се случи ", приведе още един мотив служебният министър председател в поддръжка на решението на държавното управление.

" Принудени сме да приемем тази национална мярка, защото виновните европейски органи към момента обмислят съответен отговор на променените условия, до които доведоха коридорите на солидарността. Разчитаме, че Брюксел ще чуе и разбере позициите на страните членки България, Полша, Унгария и Словакия и ще премисли позицията си. Нека не забравяме, че правилото на взаимност е еднообразно използван към всяка страна, която страда или търпи някакъв тип загуби ", означи още Гълъб Донев.

Уточни, че възбраната няма да включва артикули, които минават директно през територията на България и имат за последна дестинация други страни.

Подробности очаквайте по-късно на.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР