Днес - 12.10.2022 г. в гр. Видин ще се проведе

...
Днес - 12.10.2022 г. в гр. Видин ще се проведе
Коментари Харесай

Във Видин днес започва международна среща „Културни ценности по поречието на Дунав“

Днес - 12.10.2022 година в гр. Видин ще се организира интернационална среща „ Културни полезности по поречието на Дунав “.

Събитието е част от партньорската среща и опознавателно пътешестване в България по план DANUrB+ - „ Градски бранд Дунав+: Изграждане на районна и локална резистентност посредством валоризация на културното завещание по река Дунав “, финансиран по Програма за Транснационално Сътрудничество „ Дунав 2014-2020 “.

DANUrB + (Градски бранд Дунав) е интернационален план, който има за цел да свърже общностите по поречието на река Дунав и да укрепи към този момент съществуващите връзки сред тях.

Целта е да се улесни локалното, районното и интернационалното съдействие, както и да се основат сполучливи партньорства и решения, които надграждат културните обичаи, полезности и завещание. Част от към този момент извършените действия по плана през 2021 и 2022 година в гр. Видин са: разбори и изследвания за оползотворяване на културно-историческото завещание в района, срещи и семинари с локални инициативни групи, фестивал „ Богатствата на Дунав “ на 2 и 3 юли 2022 година, районна конференция „ Творческият Дунав.

Свързаността – ключът към превъзмогване на „ свиването “ на 30 юни 2022 година (с продължение на 1 юли в Калафат), както и разработвания сега проект за деяние, който ще предложи благоприятни условия за реорганизация на емблематични здания в гр. Видин и ще насърчи потреблението им за развиване на изобретателните и креативен промишлености.

Целта на актуалната среща е показване на положителни практики от района на гр. Видин и разискване на опциите за съдействие с локални заинтригувани страни (организации, институции и предприемачи).

Събитието ще се организира присъствено на 12.10.2022, сряда, в конферентната зала на община Видин, асоцииран сътрудник по интернационалния план, от 9:00 ч. сутринта, след което сътрудниците ще посетят основни организации от града, включително Народно читалище Цвят, Регионален Исторически Музей Видин и др.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР