Компанията за мозъчни импланти Neuralink на Илон Мъск обяви, че

...
Компанията за мозъчни импланти Neuralink на Илон Мъск обяви, че
Коментари Харесай

Neuralink съобщи за проблем с първия имплант

Компанията за мозъчни импланти Neuralink на Илон Мъск разгласи, че е срещнала проблеми с първия пациент. В седмиците след интервенцията имплантът е показал някои дефекти, оповестява CNBC.

Системата Link записва мозъчните сигнали посредством 1024 електрода, които са внедрени в 64 " нишки ". Всяко от тях е по-тънко от човешки косъм и е обвързвано с мозъка.

През януари т.г. 29-годишният Ноланд Арбау стана първият човек в света, който е с такъм имплант. От тогава Neuralink оповестява какво се случва, като пациентът е добре. Операцията също е била сполучлива.

В процеса на потребление на импланта обаче са се показали някои проблеми. Най-значимият от тях е, че няколко седмици по-късно прочут брой от " влакната " са се отделили от мозъка. В резултат има по-малко електроди, които са свързани и надлежно работата на импланта не е пълноценна. Компанията също по този начин не може да пресметна тъкмо скоростта на Link.

Neuralink споделя, че е модифицирала логаритъма и е трансформирала потребителския интерфейс, с цел да усъвършенства работата на чипа с останалите свързани електроди. Обмислено е било и дали имплантът да бъде махнат, само че след разбор е преценено, че казусът не съставлява риск за самия пациент.

Компанията добавя, че Арбау продължава да употребява импланта приблизително към 8 часа дневно през делничните дни и 10 часа дневно през уикендите. Самият пациент споделя, че е доста удовлетворен от Link и посредством него е съумял още веднъж да се свърже със света и го приема като " претоварване с разкош ".

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР