Днес, 10.12.2020 г., 6-ти състав на Специализирания наказателен съд постанови

...
Днес, 10.12.2020 г., 6-ти състав на Специализирания наказателен съд постанови
Коментари Харесай

16 години затвор за Емил Милев - Крокодила за обира на хипермаркет в София

Днес, 10.12.2020 година, 6-ти състав на Специализирания углавен съд постанови присъда по НОХД № 3555/2018 година за обира на магазин „ Била “ в гр. София, кв. Студентски град, оповестиха от пресцентъра на спецпрокуратурата.

Обвиняемият Емил Милев получи 16 години „ Лишаване от независимост “, Калоян Бацов и Мартин Димитров – по 6 години „ Лишаване от независимост “. Присъдата предстои на тъжба и митинг в 15 дневен период пред Апелативен профилиран углавен съд.

Припомняме, от задържането си на 11 януари 2018 година Милев е в ареста. Две правосъдни инстанции му дефинираха мярка за неотклонение „ Задържане под стража “, след това нито едно от настояванията му съдът да промени мярката в по-лека не бе уважето от въззивната инстанция. На 24 октомври 2018 година Специализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд обвинителен акт против тримата обвинени по делото. Освен за присъединяване в проведена незаконна група, те бяха предадени на съд за осъществяване на въоръжен обир на 30 декември 2008 година в магазин „ Била “. Тогава, тъкмо в 23 часа вечерта, те нападат хипермаркета през длъжностен вход облечени в тъмни облекла, с маски на лицата, бронежилетки с надпис „ Полиция “ и въоръжени с автомат „ Калашников “ и револвери. Симулират полицейска акция, с цел да избегнат възможна опозиция на охранителите и на двайсетината чиновници, намиращи се в магазина след края на работния ден. Разчитат на солидна плячка поради упования висок оборот в предновогодишния ден.

Участниците идват пред рампата за зареждане със артикули с черен джип. Връзват с белезници охранителите, които ги посрещат, събират всички чиновници в едно от пространствата и прибират от трезора на магазина наличния оборот - 193 024 лв.. Служителите в магазина схващат, че става дума не за полицейска интервенция, а за обир, едвам когато чуват звъна от падащите на земята изпразнени касети в трезора, където се съхраняват оборотните средства. На десетата минута от влизането в магазина тримата напущат хипермаркета през основния вход. Стъклената врата за гости в този час е заключена и се постанова да бъде срината с автоматизиран откос от Милев. Грабителите се качват на черния джип и отпътуват в незнайна посока.



Разследването по случая открива, че подготовката за „ удара “ е траяла цели осем месеца. Милев провел групата си през февруари 2008 година, като привлякъл двама доверени познати. По-късно дал тип, че включва в нея още две лица, които разполагали с цялостна информация за работата на магазина, защитата, разположението на офисите и трезора за съхраненине на оборотните средства. Важно за него било, че имали и хрумвания по какъв начин да приберат голяма сума. Милев им обяснил, че ще работят дружно с други „ двама негови индивида “, убедил ги да дадат пари за пазаруването на мощна кола, с която да се отдръпват. Насрочил даже дата и час за грабежа, само че тогава на уреченото място не се появили нито той, нито „ неговите двама индивида “. Дни по-късно двамата „ нови “ в групата разбрали, че грабежът е осъществен без тяхното присъединяване и че са употребявани от Милев за събиране на информация.

След задържането му на 11 януари 2018 година Емил Милев е подал 33 тъжби против съдии, прокурори, следователи, правосъдни охранители (повечето от които работят в профилираните съдилища и прокуратури). Всички те са във връзка единствеуно на досъдебното произвеждане на Специализираната прокуратура против групата му. Придружени са и с претенции за формиране на досъдебни производства против магистрати и чиновници. Не дребен е и броят и на жалбите на Милев до други институции, оповестиха от пресцентъра на Специализираната прокуратура.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР