Днес, 09.12.2022 г., Софийска градска прокуратура (СГП) съвместно с Главна

...
Днес, 09.12.2022 г., Софийска градска прокуратура (СГП) съвместно с Главна
Коментари Харесай

СГП привлече 7 обвиняеми във връзка с ръководене и участие в организирана престъпна група

Днес, 09.12.2022 година, Софийска градска прокуратура (СГП) взаимно с Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “ (ГДБОП) организира брифинг във връзка задържането на 7 лица, привлечени като обвинени за управление и присъединяване в проведена незаконна група (ОПГ), която се занимава с противозаконна активност, обвързвана с незаконно подкрепяне за прекосяване на държавната граница на Република България, за престояване и прекосяване през нейната територия на непознати жители.

На брифинга Христо Кръстев, заместител градски прокурор, и старши комисар Любомир Николов – заместител шеф на ГДБОП осведомиха, че са привлечени като обвинени Р. Н. – началник, Д. Н., И. А., О. М., С. Н., Д. Г. и К. А. – участници. Обвинението против тях е за това, че за интервала от неустановена дата на месец април 2022 година до 08.12.2022 година на територията на страната са работили като проведена незаконна група по смисъла на член 93, т. 20 от Наказателен кодекс – „ структурирано трайно съдружие на повече от три лица за да правят в съгласие в страната закононарушения “., основана с користна цел и за да правят закононарушения по член 281 Наказателен кодекс. За закононарушенията по член 281 от Наказателен кодекс е планувано наказване „ отнемане от независимост “ повече от три години.

С разпореждане на прокурор от СГП досъдебното произвеждане е формирано на 19.09.2022 година и следствието е предоставено на ГДБОП.

След запознаване със събраните доказателства, наблюдаващият прокурор е решил, че те са задоволителни за привличане на седемте лица към наказателна отговорност.   

 На 08.12.2022 година са осъществени дейности по следствието – претършуване и изземване. Намерени и конфискувани са предмети и движимости от голяма важност за делото.

С прокурорско разпореждане по отношение на шест от лицата е постановена мярка за процесуална насила задържане за период до 72 часа. Спрямо ръководителя на групата не е взета мярка за неотклонение, защото същият е арестуван по друго дело.

На 10.12.2022 година следва СГП да внесе искане пред Софийски градски съд за непрекъсната мярка „ задържане под стража “.

За резултатите обществеността ще бъде навреме известена.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР