Днес, 07.01.2022 г., съдът уважи искането на Окръжна прокуратура –

...
Днес, 07.01.2022 г., съдът уважи искането на Окръжна прокуратура –
Коментари Харесай

Обвиняемият за убийството в с. Катунци остава в ареста

Днес, 07.01.2022 година, съдът почете настояването на Окръжна прокуратура – Благоевград за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на 37-годишния К.М., упрекнат за осъществено от него ликвидиране в с. Катунци - закононарушение по член 115 от Наказателен кодекс, оповестяват от Апелативната прокуратура в София.

На този стадий от воденото досъдебното произвеждане са събрани доказателства, че вечерта на 05.01.2022 година, пред магазин в с. Катунци, след зародил спор обвиненият К.М. нанесъл удар на Л.Ш. (на 38 години), в резултат на който той паднал. Пострадалият бил превозен в лечебно заведение в гр. Сандански, където била установена гибелта му.



Съдебният състав одобри доводите на прокурора в Окръжна прокуратура – Благоевград за съществуване на обосновано съмнение за виновността на К.М. за осъщественото действието. Налице е заплаха той да извърши закононарушение.

Разследването продължава. Очакват се резултати от осъществената аутопсия на умрелия.

Определението на съда за взетата мярка за неотклонение „ задържане под стража “ може да бъде обжалвано пред Софийски апелативен съд.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР