Днес, 04.10.2022 г., се проведе Общо събрание на следователите от

...
Днес, 04.10.2022 г., се проведе Общо събрание на следователите от
Коментари Харесай

Общото събрание на следователите от НСлС подкрепи Борислав Сарафов като кандидат за директор за втори мандат

Днес, 04.10.2022 година, се организира Общо заседание на следователите от Националната следствена работа (НСлС), на което бе разисквано предлагането за издигане на кандидатурата на зам.-главния прокурор Борислав Сарафов за втори мандат като шеф на Национална следствена служба, оповестиха от държавното обвиняване.

На 26.09.2022 година на съображение член 174, ал.1, предл.1 от Закона за правосъдната власт (ЗСВ) основният прокурор Иван Гешев и членовете на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет Светлана Бошнакова, Огнян Дамянов и Йордан Стоев предложиха Борислав Сарафов за втори мандат.

Общо заседание на Национална следствена служба бе извършено по прилика на правилото на съдийското самоуправление, залегнал в Закон за съдебната власт, за и следователите да създадат свои оферти за претенденти.

На събитието участваха основният прокурор Иван Гешев и служебният заместител правосъден министър Мария Павлова. Павлова благодари за поканата на следователите от името на служебния министър на правораздаването Крум Зарков и посочи, че той е бил възпрепятстван от наложителен длъжностен ангажимент да участва на Общото заседание.

Главният прокурор Иван Гешев приветства концепцията за провеждането на Общо заседание на следователите от Национална следствена служба, на което да се чуе мнението им. „ Аз съм тук от почитание към сътрудниците, от почитание към вас. Оценката на управлението на прокуратурата е, че когато нещо работи добре, няма смисъл да се трансформира, може единствено да се усъвършенства. Тя се отразява и във импортираното от мен и още трима сътрудници предложение в Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет Борислав Сарафов да бъде препоръчан за втори мандат като шеф на Национална следствена служба. Няма спънка да има и други претенденти “, съобщи основният прокурор. 

В изявленията си следователите акцентираха, че Сарафов е съдействал за възстановяване на работата на Национална следствена служба. „ Преди нашите проблеми се обсъждаха единствено кулоарно, само че образът на службата напълно се промени. Сарафов способства за издигането на престижа й “, съобщи следовател Бисерка Стоянова.

„ Бързото и качествено следствие, което организираме, ни дава образ като най-елитната конструкция за следствие по най-тежките каузи, заредени освен с фактическа и правна трудност, само че даже с прочувствен заряд. Благодаря ви за доверието, сътрудници. В тази работа открих освен сътрудници, открих и другари, и съидейници. Именно по тази причина с неспокойствие ви благодаря за ежедневния ви професионализъм. Уважавам ви надълбоко “, обърна се към сътрудниците си Сарафов.

След гласоподаване Общото заседание на следователите от Национална следствена служба единомислещо поддържа номинацията на Борислав Сарафов за втори мандат като шеф на службата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР